Yerel seçim ne zaman yapılacak ?

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, "Büyükşehir Belediye Başkanları İstişare Toplantısı" için geldiği Sakarya'da, AK Parti Sakarya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklama yapan Tanrıverdi, seçimlerin öne alınacağı yön

Yerel seçim ne zaman yapılacak ?

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, "Büyükşehir Belediye Başkanları İstişare Toplantısı" için geldiği Sakarya'da, AK Parti Sakarya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklama yapan Tanrıverdi, seçimlerin öne alınacağı yönünde kamuoyunda zaman zaman tartışmaların yaşandığını anımsattı. 

 

Yerel seçimlerin öne alınmasının söz konusu olmadığını ifade eden Tanrıverdi, "Yerel yönetimler seçimleri, anayasal bir süreçle kayıtlıdır, 5 yılda bir yapılır. Dolayısıyla yerel seçimlerin 5 yıllık süresi 29 Mart 2014'te dolmaktadır" diye konuştu. 

 

Tanrıverdi, 2014 yılında yerel seçimlerin yanında, ilk defa millet tarafından, cumhurbaşkanlığı seçiminin de yapılacağını belirterek, şunları söyledi:

 

"Dolayısıyla bu seçim de tarihi bir seçimdir, ilk seçimdir. Cumhurbaşkanlığı seçiminin yanı sıra 2015 yılında da genel seçimler, milletvekili seçimi yapılacaktır. Görülüyor ki 2014, 2015 yılları seçimlerle geçecek. Yoğun çalışmamızı gerektiren önemli yıllar olacaktır. Bu çalışmalara, şimdiden hazır olmamız lazım. Zaten biz gelecek nesiller için çalışıyoruz, geleceğimiz için planlıyoruz, çalışmalarımızda bunu dikkate alıyoruz. Ancak sandığa giderken bu çalışmalarımızı gözden geçirmeliyiz. Gözden geçirdiğimiz zaman eksiklerimizi, noksanlarımızı varsa tespit edip onları gidermeliyiz. Teşkilat bütünlüğü içinde, her kadememiz omuz omuza vererek, gönül gönüle vererek, inşallah yapılacak bu seçimlerde başarıyla çıkmalı, zaferle çıkmalı" 

 

Açıklamanın ardından, Tanrıverdi parti yöneticileriyle basına kapalı olarak toplantı yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler