Vatandaşlar Kadastro'dan memnun mu ?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü,  tapu dairelerinde işlem yaptıran müşterilerin memnuniyetini ölçmek için anket düzenledi. Yapılan ankette vatandaşın yaklaşık yüzde 96’sı tapu işlemlerinin ve müdürlüklerin mekânsal ve fiziksel durumunun iyi olduğu ortaya

Vatandaşlar Kadastro'dan memnun mu ?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü,  tapu dairelerinde işlem yaptıran müşterilerin memnuniyetini ölçmek için anket düzenledi. Yapılan ankette vatandaşın yaklaşık yüzde 96’sı tapu işlemlerinin ve müdürlüklerin mekânsal ve fiziksel durumunun iyi olduğu ortaya çıktı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü,  tapu dairelerinde gün içinde işlem yapan vatandaşları telefonla arayarak memnuniyet testi yapıyor. 
 
Bölge müdürlükleri vasıtasıyla yapılan ankette, vatandaşlar işlem sonrası kurayla aranarak ne zaman geldiniz, işleminizi yaparken bir sorunla karşılaştınız mı, işleminiz çabuk halloldu mu, işleminizi yapan memurun size karşı davranışı nasıldı, işlem sırasında çok beklediniz mi gibi sorularla vatandaşların istekleri ve şikâyetleri öğreniliyor. 
 
Türkiye genelinde tapu dairelerinde vatandaşların memnuniyetini ölçen Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü şikâyetler doğrultusunda gerekli önlemleri alıyor.
 
TÜRKİYE GENELİNDE YAPILAN ANKETİN ÇARPICI SONUÇLARI İSE ŞÖYLE:
Müdürlüğün işleyişi ile ilgili beğenmediğiniz bir husus var mı sorusunun cevabında, Türkiye genelinde  % 94 ile Yozgat en üst sırada yer aldı.
 
2012 Yılı Erzurum Bölge Müdürlüğü genelinde yapılan anket sonucunda, İşleminiz başvuru yaptığınız gün içersinde bitirildi mi? Sorusuna Erzurumlular  %97 ile evet dedi.
 
2012 yılı Mart ayında yapılan ankette, Trabzon Bölge müdürlüğünün mekânsal ve fiziksel durumunu nasıl buldunuz? Sorusuna Trabzonluların cevabı %93,14 ile evet oldu.2012 yılı Ocak Ayında Trabzon Bölge Müdürlüğü genelinde yapılan ankette tapu sicil müdürlüğünün işleyişi ile ilgili beğenmediğiniz bir husus var mı sorusuna Trabzonlular %92,05 ile hayır dedi. Yapılan anketin diğer sorusu; işleminizle ilgili verilen bilgiler sizce yeterli mi sorusuna Trabzon halkı %99,39 oranında evet dedi.
 
2012 Yılında Türkiye genelinde yapılan anketlerde tapu müdürlüğünün işleyişi ile ilgili beğenmediğiniz bir husus var mı? Sorusunun cevabı %94,91 ile hayır oldu.
 
2012 Yılı Mart ayında yapılan anketin son sorusu İşleminiz, başvuru yaptığınız gün içerisinde bitirildi mi? Sorusun da ise %91,16 evet ile Konya ilk sırada yer aldı.
 
Yine Türkiye genelinde bölge müdürlüklerinde yapılan anketlerde, “İşleminizle ilgili verilen bilgiler sizce yeterli mi?” sorusunun yanıtı  %97,11 evet oldu.
  
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Tapu  ve Kadastro Genel Müdürlüğünün yürüttüğü TAKBİS, ON-LİNE BAŞVURU, SMS İLE BİLGİLENDİRME, YETKİ ALANI DIŞINDAN TAPU İŞLEMİ YAPABİLME, E- TAHSİLAT vb. projeler sayesinde tapularda verilen hizmet kalitesinin arttığını, şikayetlerin azaldığını, bu durumun da  düzenli olarak yaptırılan memnuniyet anketlerine yansıdığını, hizmet kalitesi konusunda yürütülmekte olan çalışmaların süratle devam ettiğini" söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler