Türkiye yanlızlaştırıldı !

BALIKESİR'in Bandırma İlçesi Edincik Beldesi'nde düzenlenen 4'ncü Yumurta ve Zeytin Festivaline katılan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Ünsal, bölgemizdeki kanın durması sadece komşu ülkeleri değil tetiklediği fay hatları itibariyle başta Türkiye ol

Türkiye yanlızlaştırıldı !

BALIKESİR'in Bandırma İlçesi Edincik Beldesi'nde düzenlenen 4'ncü Yumurta ve Zeytin Festivaline katılan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Ünsal, bölgemizdeki kanın durması sadece komşu ülkeleri değil tetiklediği fay hatları itibariyle başta Türkiye olmak üzere tüm ülkeleri etkileyebilecek bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Bandırma'nın Edincik Belde Belediyesi tarafından 4'ncüsü düzenlenen 'Yumurta ve Zeytin Festivali'ne Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Ünsal'da katıldı. Festivalde bir konuşma yapan Ünsal, Türkiye'nin Suriye konusunda doğrudan taraf olduğunu söyledi. Ünsal, "Suriye konusunda hükümet sağlam öngörülere sahip olamadı. Özellikle Mısır, Tunus ve Libya’da gerçekleşen ve kamuoyunda da Arap Baharı olarak nitelendirilen hükümetsel değişimlerin Suriye’de de olacağı var sayımı üzerinde duruldu. Yeni kurulacak düzen içerisinde birkaç adım önde olmak ve siyasi rant elde etmek için Türkiye, Suriye konusunda doğrudan taraf olmuştur" dedi.

Türkiye'nin, Suriye konusunda ulusal güvenliğini ve uzun vadede iç istikrarını tehdit edecek dış politika izlediğinin altın çizen Ünsal, "Türkiye, Suriye’de birlik ve beraberliği koruyarak tecridi bir dönüşümü sağlayacak bir dış politika izlemeliydi. Gelinen süreçte Türkiye Suriye konusunda afili yalnız içerisine düşmüştür. Türkiye tek parti döneminde bile bu coğrafyada yalnızlaştırılmamıştır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset