Türkeş: ‘Gurban olduğum onu Bahçeli'ye sor’

Devlet Bahçeli Beyimiz, Ekim ayında bir sabah kalktı dedi ki; nerden aklına geldi, kiminle istişare ettiyse, ‘Hele sizin şu başkanlık sisteminiz vardı getirin Meclise dedi

Türkeş: ‘Gurban olduğum onu Bahçeli'ye sor’
Tuğrul Türkeş: ‘Onu git Bahçeli’ye sor, gurban olduğum’
Anayasa değişikliğinin neden şimdi yapıldığı yönünde sürekli sorular sorulduğunu belirten Türkeş, şunları söyledi:
‘Allah selamet versin, Devlet Bahçeli Beyimiz, Ekim ayında bir sabah kalktı dedi ki; nerden aklına geldi, kiminle istişare ettiyse, ‘Hele sizin şu başkanlık sisteminiz vardı ya, getirin onu Meclisten birlikte çıkartalım, sonra siz gider, halka sorarsınız’ dedi. Bizim de canımıza minnet. 315-316 milletvekiliyle olmuyor. 330’u aşman lazım.
 
Böyle bir teklif geldiğinde bunu reddedemezsin siyaseten. Bunu niye anlatıyorum, şimdi bunun zamanı mıydı? Onu git Bahçeli’ye sor gurban olduğum, bizimle alakası yok. Bahçeli bir sene sonra deseydi, o zaman yapardık, 6 ay önce ya da sonra deseydi, o zaman yapardık. Bizim için mühim olanı 330’u bulup halka sormaktı.’


Türkeş, mevcut anayasanın dünya şartlarında insanlara yetmediğini belirterek, ‘Anayasa, 21’inci yüzyılda gelişen şu dünya şartlarında bizim insanımıza yetmiyor. Birçok sebepten yetmiyor. Bunu düzeltmemiz lazım. Bunu başkası istiyor diye değil. Kendi insanımızın refahı için düzeltmemiz lazım’ dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset