Trabzonlu vekil Almanya'dan alıkoyuldu

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı havaalanında Alman polisince alıkonuldu

Trabzonlu vekil Almanya'dan alıkoyuldu
TBMM Başkanvekili Bahçekapılı'nın Almanya'nın Köln kentine yaptığı seyahat sırasında otel lobisinde çantası çalındı. Çantanın içinde telefon, pasaport, kredi kartları, tüm kimlik kartları bulunuyordu. Bahçekapılı olayın ardından hemen karakola gidip şikâyette bulundu. Ancak havaalanında Alman polisince alıkonuldu. Polis merkezine götürüldüğünü belirten Bahçekapılı, başına gelenleri şöyle anlattı:
 
SAATLERCE BEKLETTİLER

Olayı anladılar, sadece dinlemekle yetindiler. Bir tutanak tutuldu. Bizimle ilgilenmediler bile. Milletvekili, TBMM Başkanvekili olduğumu anlattım ama hiç oralı olmadılar. İfade alma işleri de uzadıkça uzadı.
 
POLİS ALIKOYDU

 Daha sonra konsoloslukla irtibata geçtim. Geçici pasaport çıkarttım. Dönüş için havaalanına geldiğimde, tam anlamıyla bir skandal ile karşı karşıya kaldım. Polis beni alıkoydu. Geçici pasaportu kabul etmediler, milletvekili ve başkanvekili olduğumu söylememe rağmen, 'bizi ilgilendirmez' dediler. Beni ve yanımda olan ablamı havaalanındaki polis merkezine götürdüler.
 
POLİS MERKEZİNDE TUTTULAR

 Uçağımızın kalkmak üzere olduğunu belirtip, ne incelemesi yapacaklarsa bir an önce yapmalarını istedik ama yarım saat 45 dakika orada bizi tuttular. 'Buraya vizesiz girip girmediğinizi bilemeyiz' dediler. Diplomatik pasaport taşıdığımı, konsolosluk ile irtibata geçmelerini söyledim, karakolda tutulan tutanağı gösterdik, ikna edemedik. Ne dediysem 'bizi ilgilendirmez' dediler.
 
AB BUYSA İSTEMİYORUZ

Gerekli araştırmaları yaptıktan sonra 'bizi takip edin' dediler. Peşlerinden gittik bizi pasaport kuyruğuna kadar getirdiler. Pasaport kuyruğuna geldiğimizde artık çok sinirlenmiştim. 'Bu AB dediğiniz şeyse, istemiyoruz AB'yi diye bağırdık. Polis bu kez bizi susturmaya çalıştı, 'susmazsanız sizi alıkoyarız' diye tehdit ettiler."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler