Trabzon'un yeni CHP vekili Kaya'dan 4 Bakan'a çağrı

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, yeni hükümet sisteminin ilk kabinesinde yer alan Trabzonlu 4 Bakan'a seslendi.

Trabzon'un yeni CHP vekili Kaya'dan 4 Bakan'a çağrı

24 Haziran seçimlerinde CHP Trabzon Milletvekili seçilen Ahmet Kaya, yeni kabinede yer alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a çağrı yaptı. 

Yeni hükümet sisteminin güçleri tek elde topladığını ve bu nedenle rejim değişikliğinin endişe verici olduğunu söyleyen CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, muhalefet olarak ülke ve milletin çıkarlarını gözetmek içni etkin şekilde muhalefet edeceklerini belirtti. 

CHP'li Ahmet Kaya, 16 kişilik Bakanlar Kurulu'nda 4 Trabzonlunun olmasının memnuniyet verici olduğu dile getirdi. Ahmet Kaya, yeni kabinede göreve gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ı tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi.  

"AKP Hükümetleri döneminde, Trabzon'a çok sözler verildi. Eski parayla onlarca katrilyon liralık yatırımlar yapıldığı söylendi. Ancak bu abartılı rakamların, devletin resmi yatırım kalemlerinde herhangi bir karşılığı olmadığı ortaya çıktı. Ulaşım ve rutin hizmet yatırımları dışında Trabzon, hak ettiği birçok yatırımı alamadı. Trabzon gerek kentsel gelişim, gerekse temel ekonomik-sosyal ölçütler ile yatırım ve istihdam alanında Türkiye’nin diğer kentlerine göre çok gerilerde kaldı. Birçok açıdan benzeri illerin gerisine düştü. Trabzon’un allı şanlı bakanları, ne yazık ki Trabzon’umuza olan vefa ve hizmet borçlarını yerine getirmedi" diye geçmişe sitem eden Ahmet Kaya yeni Bakanlar'a Trabzon'a daha fazla hizmet getirmeleri için seslendi. 

"Şimdi, bakanların dörtte birinin Trabzon kökenli olduğu bir ortamda, büyük potansiyelleri bulunan tarihin bu kadim şehrine ilgi gösterilmesini, gerekli desteklerin ve hak ettiği hizmetlerin verilmesini bekliyoruz" diye aktaran Kaya şöyle devam etti: "Trabzonlu bakanlardan biri Maliye ve Hazineden sorumlu. Diğer ikisi ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığını yönetecek. Yani ikisi yatırımcı bakanlar, biri de suyun-kaynağın başında. AKP'nin artık hiçbir mazereti yoktur."

Trabzon halkının gerçek, üretici kalıcı ve istihdam yaratıcı bakış açısıyla yapılacak hizmetleri beklediğini vurgulayan Kaya, "Trabzon’umuza yapılacak her hizmete tüm gücümüzle destek vereceğimizden ve aynı şekilde Trabzon ve ülke çıkarlarına uygun olmadığını düşündüğümüz konularda da muhalefetimizi yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın" diye çağrı yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset