Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez: "Söz verdik yüzde 30 yapacağız"

Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez’den güzel hareketler...

Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez: "Söz verdik yüzde 30 yapacağız"

21 Mart Dünya Orman Günü çerçevesinde Trabzon meydan parkında fidan dağıtımı yapıldı.

10 bin fidanın dağıtıldığı programda Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez, dayanmadı kamyon kasasına çıktı vatandaşlara findan dağıttı. Trabzon Orman Fidanlık Müdürü Faruk Aksu ile birlikte gelenlere fidan dikim tekniği broşürü ve çocuklara renkli balonlar hediye eden Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez, program sonrası, “Teknolojik gelişmeler arttıkça ormana, doğaya, ağaca karşı sevgi ve ihtiyaç artmaktadır. Dünyada oksijen üreten, karbondioksit tüketen hiçbir fabrika yoktur. Ancak 100 yaşındaki bir kayın ağacı 40 kişinin soluduğu, bıraktığı karbondioksiti bir saatte temizler. Bunun için ormanlarımıza sahip çıkacağız. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ağaçlandırma seferberliği kapsamında 2023 hedefi olarak biz ormancılar ülke toprağımızın yüzde 28 olan orman alanımızı yüzde 30’a çıkartmak için söz verdik” diyerek mesaj verdi.

Mümin Döngez açıklamasında şunları kaydetti;

“Kuzey yarım kürede İlkbaharın, Güney yarım kürede ise Sonbaharın başlangıcı olan 21 Mart ; Avrupa Tarım Federasyonu tarafından 1971 yılında Dünya Ormancılık Günü olarak ilan edilmiştir. Orta Asyada asırlardır bayram olarak kutlanan bu gün Ülkemizde de 1975 yılından beri kutlanmaktadır. Bu münasebetle düzenlenen fidan dikme etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz. Ormanlar bir ülkenin akciğerleridir. Teknolojik gelişmeler kendisini gösterdikçe ağaca ve ormana olan ihtiyaç daha da artmaktadır. Oksijen üreten ve Karbondioksit tüketen fabrika yoktur. Ancak 100 yaşındaki bir kayın ağacı kırk kişinin çıkardığı karbondioksidi 1 saatte temizler. Ormanlarımız geçmişten devraldığımız ve gelecek nesillere devretmekle görevli olduğumuz en önemli hazinelerimizdir. 1839 yılında ilk defa kurulan Orman teşkilatının bu yıl 180. Kuruluş yıl dönümüdür. TSK topraklarımızı düşmanlardan korur, Ormancılar ise toprağı yok olmaktan korur.180 yıllık başarılarla dolu bir tarihi olan Orman Genel Müdürlüğü, tüm personeliyle Yazın köz üzerinde Kışın ise buz üzerinde ormanlarımızın korunması ve geliştirilmesi için can siper hane çalışmış ve onlarca şehit vermiştir. Tüm şehitlerimizi huzurunuzda rahmetle anmak istiyorum. Şahsım adına böyle bir ailenin mensubu olmaktan gurur duyuyorum.Ormanlar bizlerin yaşaması için gerekli olan hava, su ve toprağın kaynağıdır. Sloganımız Ormanı koru havan olsun. Ormanların kendini yenileyebilen ve sürdürülebilir doğal kaynak olması için Ağaçlandırma çalışmaları en önemli unsurdur. Bu etkinliklerin amacı ağaç dikmekten çok ağaç sevgisinin aşılanmasına yöneliktir. Zira kalplerde, gönüllerde çimlenip yeşeren fidanlar bir gün zemin yüzünde de toprakla buluşup yeşererek hayat bulacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde ağaçlandırma seferberliği, kapsamında 2023 yılında Orman varlığımızı %28,6 dan %30’a çıkarmayı hedeflemekdeyiz. Kıyamet koparken dahi elinizde bir fidan olsa dikiniz diyen peygamber efendimizin ümmeti olarak, Yaş kesenin başını keserim diyerek 1000 yıl boyunca tüm dünyaya hükmeden ecdadımızın torunları olarak, Burayı öyle ağaçlandırınız ki gözleri görmeyen birisi dahi yeşillikler içerisinde olduğunu anlasın diyen Gazi Atatürk’ün gençliği olarak, Sizleri Ağacı, Ormanı, Hayvanları sevmeye ve fidan dikmeye davet ediyoruz…. Zengin orman kaynaklarına ulaşmak, sağlıklı bir çevre ve daha yeşil bir Türkiye’de yaşamak umuduyla sizleri saygıyla selamlıyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset