Trabzon'da yerel seçimler

Trabzon'da yerel seçimler

Trabzon'un 18 ilçe ve 57 beldesinde aday gösteren tek parti AK Parti oldu. AK Parti'den sonra aday gösterebilmede en başarılı parti ise SP ve MHP oldu. Saadet Partisi sadece 2 beldede aday gösteremezken MHP de 5 beldede aday gösteremedi. CHP ise aday bulabilmede 4. sırada yer aldı. 
MHP Üçüncü, CHP Dördüncü
DSP ise çok kötü bir profil çizerek 5. sırada yerini aldı. AK Parti 18 ilçe ve 57 beldenin tamamında seçime girerken, CHP 18 ilçenin 5'inde 57 belde belediye başkanlığının ise 33'ünde başkan adayı göstermeyerek seçime girmiyor.

SP 2, MHP 5 Beldede Yok
MHP 18 ilçenin tamamında aday gösterirken, 57 beldeden sadece Çayırbağı, Kıyıcık, Uğurlu, İskenderli ve Yalıköy'de aday göstermiyor. SP ise 57 beldeden sadece Gürbulak ve Akyazı'da aday gösteremiyor.
DP Sadece 9 İlçede Var
DP 18 ilçeden 9'unda aday bulabildi. 57 beldeden 39'unda aday göstermiyor. DSP ise 18 ilçenin 15'inde, 57 beldenin sadece 8'inde aday gösteriyor. DSP 49 beldede aday göstermiyor. ANAP ise sadece merkezde ve Maçka'da aday gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler