Trabzon'da AK Parti Siyaset Akademisi başladı

AK Parti Siyaset Akademisi'nin ilk dersi bugün işlendi.

Trabzon'da AK Parti Siyaset Akademisi başladı

Haber61 Haber Servisi

AK Parti Trabzon iİ Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi başladı. Bugün saat 13.00'da Ortahisar konferans salonunda düzenlenen açılış töreni ile başlayan  Akademide ilk ders gerçekleştirildi. Açılış programına AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoglu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve partililer katıldı. 

346 başvurunun yapıldığı siyaset akedemisinin ilk dersi eğitmenler tarafından sunum eşliğinde gerçekleştirildi.

Siyaset Akademisi'nin açılışında İl Başkanı Revi açıklamalarda bulundu. Revi şöyle konuştu;

2008 yılında başlayan ve 18 dönemdir kesintisiz devam eden siyaset akademisi; Partimizin, teşkilatlarımıza ve vatandaşımıza yönelik gerçekleştirdiği en önemli eğitim çalışmalarından biri haline gelmiştir.  AK Parti kurulduğu günden beri büyük bir davanın, büyük bir hareketin bugünkü temsilcisi olduğu bilinciyle pek çok alanda günün şartlarına uygun yeniliklerle siyaset alanımıza girmiştir.  Bunların başında da istişareye ve eğitime verdiği önem gelmektedir. Eğitimi bir tecrübe paylaşımı olarak gören partimiz, eğitim faaliyetleri ile günün şartlarına uygun perspektifler geliştirmeye de devam etmiştir. AK Parti, Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız önderliğinde kadim gelenekle geleceği sentezlemeyi düstur edinmiş bir partidir.  Bugüne kadar sahaya yansıyan siyasi yaklaşımları gözden geçirerek kendini güncelleyen ve geleceği ona göre planlayan partimiz eğitim faaliyetlerine her zaman büyük önem vermiştir. 


 
Bu doğrultuda her daim teşkilatlarımızı eğitim programları ile dinamik tutacak çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyoruz.   Bu programları neden gerçekleştirdiğimizi Yunus Emre şu dizelerde dile getirmiştir; İlim ilim bilmektir, İlim kendin bilmektir, Sen kendini bilmezsin,  Ya nice okumaktır. Anlaşılacağı gibi bizim anlayışımızda ilim öğrenmenin ilk önce sebebi kendini tanımak kendini bilmek ile başlamaktadır.  Bizler burada davamızı daha iyi savunabilmek ve anlatabilmek için ilk önce kendimizi tanıyacağız.

Tabi kendimizi de tanımak yetmiyor. Yunus Emre şöyle devam ediyor; Okumaktan murat ne, Kişi Hak'kı bilmektir,  Çün okudun, bilmezsin, Ha bir kuru emektir.  İşte milletimize hizmet etme davamızın ana gayesi Yüce Allah’ın rızasını kazanmaktır. Bizim mücadelemizi aşk eden sevginin kaynağı budur!  Tıpkı sizler gibi bu hissiyatla dün bu sıralardan geçen, bunlar arasında belediye başkanı, milletvekili, il başkanı, bakan ve genel başkan yardımcılığı görevini ifa etmiş ve halen ifa etmekte olan birçok kıymetli siyasetçimiz bulunmaktadır. Bu kadroların büyük çoğunluğu siyaset akademisi sıralarında ders almış ve bu atmosferi deneyimlemiştir. 

Bu açıdan bakıldığında siyaset akademisinin AK partinim ve toplumun siyaset kültürünün gelişmesinde büyük katkı sağladığı tartışılmaz bir gerçektir. 

AK Parti Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde kendi kadrolarını yetiştiren ve bu kadrolarla siyasal alanına sürekli yeni siyasetçiler kazandıran bir partidir. Siyaset akademide başlar temasıyla düzenlediğimiz 19. Dönem siyaset akademisine Trabzon’da toplamda akademiye 346 kişi başvurmuştur. Siyaset Akademisinin gerçekleşmesinde büyük emekleri olan  AR-GE Başkanımız Besire Çörekçi Aslan’a,  Koordinatörmüz, Yunus Tekin Baki’ye,  Kadın Kolları Ar-Ge Başkanımız Kadriye Yılmaz’a  Ve Gençlik Kolları Ar-Ge Başkanımız Recep Özbay’a çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.  Ayrıca bu gün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü.  Bu vesileyle bütün hanım kardeşlerimizin de Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset