TBMM 2013'de değişecek !

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TBMM ek hizmet binasının 2013 Temmuz ayında bitirilerek 800 günde hizmete açılmasının hedeflendiğini bildirdi.Bakan Bayraktar, yaptığı açıklamada, TBMM kütüphane araştırma merkezi, arşiv binası ve genel sekret

TBMM 2013'de değişecek !

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TBMM ek hizmet binasının 2013 Temmuz ayında bitirilerek 800 günde hizmete açılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Bakan Bayraktar, yaptığı açıklamada, TBMM kütüphane araştırma merkezi, arşiv binası ve genel sekreterlik hizmet binasına ait fikir projelerinin elde edilmesi için 2006 yılının Eylül ayında yapılan yarışmaya 38 adet projenin katıldığını, 26 Eylül 2006 tarihinde sonuçlanan yarışmada Mimar Cem Açıkkol tarafından hazırlanan projenin birinciliği kazandığını anımsattı.

Ek binanın, kütüphane araştırma merkezi, arşiv binası ve genel sekreterlik hizmet birimlerini kapsayacak bir yapı kompleksi olarak tasarlandığını anlatan Bayraktar, TBMM yerleşkesi içerisinde batı bölgesinde, Dikmen Caddesine paralel bir konumda inşa edilen yapının, parlamentonun değişen ihtiyaçlarına cevap vermek üzere planlandığını kaydetti.

450.20120306114724.jpg

Bayraktar, milletvekilleri için çalışma ofisleri, komisyon toplantı salonları, çok amaçlı salon ve yemek salonları gibi ana mekanları barındıran binanın toplam inşaat alanının 92 bin 71 metrekare olarak tasarlandığını belirterek, projede her bir parlamenter çalışma odasının 40 metrekare olarak planlandığını vurguladı.

Erdoğan Bayraktar, ''Bu mekan içerisinde, sekreter, dört kişilik bekleme yeri, danışman ve parlamenter çalışma alanları var. Yardımcı personel için düşünülen alan açık ofis sistemi modeli olacak. Odalar, sekreter, danışman ve milletvekillerin farklı olan çalışma düzenleri nedeni ile birbirleri ile göz teması kuracak şekilde ve hiyerarşik bir düzende oluşturuldu. TBMM Ek Hizmet Binasının 2013 Temmuz ayında bitirilerek, 800 günde hizmete açılması hedefleniyor'' diye konuştu.

-600 araçlık otopark-
Bakan Bayraktar'ın verdiği bilgiye göre, 4 adet bodrum kat, zemin ve 6 kattan oluşmak üzere toplam 11 katlı olarak inşa edilecek olan yapının, 2. 3. ve 4. bodrum katları toplam 600 araçlık kapalı garaj olarak tasarlandı.

Birinci bodrum katta doktor odası ve yemekhaneler yer alacak. Zemin katta giriş holleri ve fuayeler bulunacak. Diğer katlar ise parlamenter çalışma ofisleri ve yardımcı personel odalarını barındıracak.

Toplam 526 adet milletvekili çalışma odası 40 metrekare büyüklüğünde tasarlanırken, bu mekan içerisinde, sekreter, dört kişilik bekleme alanı, danışman ve milletvekili çalışma alanları bulunacak. İçerisindeki wc-lavabo hariç, net 39 metrekare büyüklüğünde olan bu mekanda üç kişinin sürekli olarak çalışması, misafirlerle birlikte bu sayının 7'ye kadar çıkabileceği planlandı.

Odalarda, çalışma ortamlarında olması gereken tüm şartların teknik olarak sağlanması, binada çalışan tüm insanlar ve misafirlerin doğal hava ve ışıktan yararlanabileceği bir ortamın oluşturulması hedeflendi.

TBMM ek binasında; 16 adet komisyon başkanı odası, 9 adet komisyon toplantı salonu, 22 toplantı salonu ve bir genel kurul toplantı salonu, 650 metrekarelik ticari alan ile iki adet büyük arşiv yer alacak.

-Meclis bahçesinden çıkmadan sağlık hizmeti-
Proje kapsamında 2 bin 850 metrekare alana sahip modern bir sağlık birimi katı projelendirildi. Bu birimle, milletvekilleri Meclis bahçesinden çıkmadan sağlık hizmeti alabilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset