Soylu'dan saldırıyla ilgili açıklama

Bakan Soylu hayatını kaybedenlerin 16'sının yabancı uyruklu olduğunu açıkladı

Soylu'dan saldırıyla ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu  Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden özel uçakla İstanbul'a geldi.  Atatürk Havalimanında, sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Valisi Vasip Şahin,  Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile burada bir araya gelen Soylu, İstanbul'daki  terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.


HAYATANI KAYBEDENLERİN 16'SI YABANCI UYRUKLU 

 Olayın, gece saat 01.15 sıralarında gerçekleşen bir terör saldırısı  olduğuna işaret eden Soylu, şunları kaydetti: " Bizim de aldığımız bilgiler çerçevesinde 39 insanımız  hayatını kaybetti. Bunların şu anda 21'inin kimliği belli. Henüz diğer 18'inin  kimliğiyle ilgili tespit çalışmaları devam ediyor. 16'sı yabancı uyruklu, 5'i  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, diğer kimliği belli olmayanlarla ilgili böyle bir  değerlendirme yapamıyoruz.Şu anda 69 kişi hastanelerde tedavi  görüyor. Bunun 4'ü ağır olarak bize bildirildi, 1'i çok ağır.

TERÖRİSTİN YAKALANMASI İÇİN OPERASYON YAPILIYOR 

Elbette ki bir  terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Hain, sivil insanlara yönelik ve milletin  umutlarını tazelediği bir yılbaşında gerçekleşen ve insanların korunmasız olduğu  bir yerde, onların böyle bir şeyden habersiz, hiçbir şekilde akıllarından  geçmeyen bir durumda yapılan insanlık dışı ve alçak bir saldırı. Teröristi arama  çalışmaları devam ediyor. Emniyetimiz gerekli operasyonları başlattı. İnşallah  yakın bir zamanda ele geçeceğini ümit ediyoruz. İnşallah bir daha böyle bir  saldırıyla karşı karşıya kalmayız. Tekrar başımız sağ olsun."Terör  saldırısını yapan örgütle ilgili bir soru üzerine Soylu, "Tüm  detaylı çalışmalar gerçekleşiyor şu anda. Net bir değerlendirme yapmamız çok  doğru olmaz. Net bir değerlendirme olunca da kamuoyuyla paylaşırız." ifadelerini  kullandı.   MOBESE'ler, güvenlik kamerası kayıtları inceleniyor. Teröristin nasıl kaçtığı, yalnız olup olmadığı ve nasıl kaçtığı incileniyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset