SOYLU'dan İsrail Tepkisi

Yoğun yağmur altında kalabalık bir topluluğa hitap eden Süleyman Soylu;  İsrail'in Gazze'de yaptığı vahşete  sert tepki gösterdi.

SOYLU'dan İsrail Tepkisi

Gazze'de yaşanan İsrail vahşetini de eleştiren Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin bölgede lider ülke olma fırsatını elinden kaçırdığına da dikkat çekti. İsrail'in Gazze'ye saldırmasına göz yumanları da kınayan Soylu, “5-6 gündür içimiz kan ağlıyor. İsrail'in bütün dünya insanlığını kahredecek bir şekilde uyguladığı vahşet hepimizi rencide etmektedir. Muharrem ayı içerisindeyiz. Cenderelerin oluştuğu ayın içerisindeyiz. Kerbela'da o insanların başına gelenleri bilen bir anlayış içerisindeyiz. Ama Kerbela sadece o gün yok, bugün de var. Filistin'de, Irak'ta, Afganistan'da var. Kerbela yolsuzluktur. Kerbela suistimaldir. Kerbela emanete ihanettir. Rüşvettir Kerbela. Bugün orada masum çocukların ve annelerinin başına gelenlerdir Kerbela. İsrail'in vahşetini lanetliyoruz. Ve göz göre göre buna ses çıkartmayanları ayıplıyoruz. Biz 600 yıl egemen olduk bu topraklarda, 500 yıl barış getirdik. Birlik, beraberlik ve kardeşlik getirdik. Selahaddin Eyyubi'den günümüze kadar bu topraklara birlik ve beraberlik getirdik. Ama Orta Asya ve Balkanlar bugün sahipsiz kaldı. Günahkar AKP'ye de sıra geliyor.” dedi.  

Soylu konuşmasında AKP'nin takiyye yaptığına da vurguda bulunarak, “Müslümanlar diye oy verildi. Başları secdeye değiyor, adaletli olurlar diye oy verildi. Ama yolsuzluğun, rüşvetin alasını yaptılar. Biz insanlara doğruyu anlatmakla, hakkın yanında olmakla mükellefiz. Bu olay Türkiye'ye lider olma fırsatı vermiştir. Ama sen bu milletin değerlerini alt üst ettin. Turistik seyahat eder gibi Suriye'ye, Mısır'a gittin. Ülkenin lider bir ülke olması için büyük bir fırsatı kaçırdın.” diye ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset