Seçim şarkısı tepkisi !

AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından bir otelde bayramlaşma programı düzenlendi. Programa katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP'nin yaptığı itiraz sonrası AK Parti seçim şarkısı "Haydi Bismillah"ın YSK tarafından yasaklanmasına tepki gösterdi.AK Parti

Seçim şarkısı tepkisi !

AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından bir otelde bayramlaşma programı düzenlendi. Programa katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP'nin yaptığı itiraz sonrası AK Parti seçim şarkısı "Haydi Bismillah"ın YSK tarafından yasaklanmasına tepki gösterdi.

AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından bir otelde bayramlaşma programı düzenlendi. Programa, Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti İl Başkanı Musa Arat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, partililer, şehit aileleri ve davetliler katıldı.

İlk olarak söz alan AK Parti İl Başkanı Musa Arat, "Bugün şehrimizin ortaya koyduğu bu birlik bizleri oldukça mutlu ederken üzerimize yüklediği sorumluluk bilinci Konya'mızı ülkemizin toplumsal hareketlerinin yükseldiği bir şehir halinde getirmeye devam etme kararlılığımızı pekiştirmiştir" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, "Son 6 senede 6'ncı seçim 6'ncı defa sandığa gidiyoruz. Sayın Başbakan'ımıza Türkiye'nin her yerinden başta İstanbul'dan adaylık teklifleri ortaya çıktı. Buna rağmen sayın Başbakan ısrarlara rağmen Konya'dan milletvekili adayı oldu kendisine teşekkür ediyorum. Başbakan'ı şehirde tutmanın özel bir sorumluluğu özel bir yükümlülüğü var. Bu sorumluluğu yerine getirmek için canla başla çalışmamız lazım" diye konuştu.

Alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, çok özel bir günde, özel bir toplulukla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Bugün bu salonda 2001 yılından bu yana AK Parti davasının o ağır ama onurlu sorumluluğunu üstlenmiş bütün arkadaşlarımız, gönüldaşlarımız var. Aslında bu tablo AK Parti ailesinin ne kadar farklı bir kadro olduğunu, ne kadar derinden gelen bir muhabbetle birbirine bağlı olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.

SİLAHLARI GÖMÜN ÇAĞRISI

Başbakan Davutoğlu terörle mücadele konusundaki kararlı duruşlarının devam edeceğini belirterek konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"7 Haziran seçimleri sonrasında Türkiye'de bir hükümet boşluğu, bir yönetim boşluğu olacağını varsayanlar, Türkiye'ye darbe vurmak için puslu havalarda harekete geçen çakallar sürüsü ülkemize saldırmaya yeltendi. Kardeşi kardeşe düşürmek isteyenlere dersini verdik, vermeye devam edeceğiz. Yurt içinde ve yurt dışında birtakım çevreler, çatışmasızlık ortamına girilsin çağrısı yapıyor. Huzur ve demokrasi operasyonunda ne kadar kararlı olduğumuzu herkes gördü. Türkiye'de silahlar bırakılana, güvenlik güçleri dışında silahlı unsur kalmayana kadar mücadelemiz devam edecek. Silahların karşısındaki en büyük gönüllerin birlikteliğidir. Bütün bu patlayıcıların, mermilerin karşısındaki en büyük kuvvet, gönüllerimizdeki muhabbet duygusudur. Konya'dan bir kez daha sesleniyorum. Silahları gömün. Değil toprak altına, magmaya kadar gömün."

GAZETE MANŞETİNE TEPKİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün adını anmaktan imtina edeceğim ama çok satan bir gazete ve her zaman yalanıyla maruf olan bir gazete var. Bir manşet yayımladı. Sayın Cumhurbaşkanımızın teröre karşı milyonlarca nefes mitinginde zikrettiği bir söz. Doğru ve arkasında durduğumuz bir söz bu. Yerli ve milli 550 milletvekilini meclise gönderin diye hiçbir parti ayrımı yapmadan bir çağrıda bulunduğunda bir takım tepkiler geldi. Bugün bu gazete manşetinden yıllarca bu millete hizmet eden bazı bakanlarımızı da manşetinden göstererek "bunlar milli mi" diye sordu. Sizin gibi milli olmaktansa bu millet için gece gündüz çalışan o Kürt kardeşlerimiz gibi milli olmak en büyük şereftir. Ben o bakan arkadaşlarımın sayın Mehmet Şimşek'in, sayın Mehdi Eker'in yıllarca gece gündüz nasıl çalıştığına şahidim. Onlar çalışırken bu ülkenin asil evlatları olarak çalıştı. Şimdi onları bir suçlu gazetelerinde teşhir eden zihniyet ırkçılığın en adi örneğini ortaya koymuştur. Aynı gazete Ermeni milletvekili adayımız için de aynı soruyu soruyor. Milli olmak, kanla değil, genetikle değil, zihniyetle olur, bu topraklara bağlı olup, olmamakla olur" dedi.

'SEÇİM ŞARKISI" TEPKİSİ

AK Parti'nin seçim şarkısı "Haydi Bismillah'ın CHP'nin itirazı sonrasında YSK tarafından yasaklanmasını da eleştiren Başbakan Davutoğlu, "Allah aşkına Türkiye'de Haydi Bismillah demek, Bismillah'ın olmadığı bir iş olur mu? Bir şarkıda Bismillah geçtiği için devreye girilmişse, bu bizim gönlümüzdeki, yüreğimizdeki Bismillah'ı söylemeye engel olabilir mi? İşte söylüyorum; Haydi Bismillah. Bunlar bu milletin mayasında. Bunların üzerinden ideolojik kavga yapmak isteyenler milletle kavga ederler. Milletle kavga edene millet prim vermez. Bizim bu anlamda yolumuz, Bismillah diye yola çıkan, evladını Bismillah diyerek cepheye gönderen anaların yoludur. Tabii YSK kararlarına saygılıyız ama önemli olan bu konuda CHP'nin harekete geçmiş olmasıdır. Örtüler bazen kalkıyor ve kimin ne ile kavgalı olduğu ortaya çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, salonda bulunan davetlilerin masalarını tek tek gezerek bayramlarını tebrik etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset