Salih Cora'dan 29 Ekim mesajı

AK Parti Trabzon milletvekili Salih Cora, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

Salih Cora'dan 29 Ekim mesajı
AK Partili Salih Cora mesajında şu ifadelere yer verdi. 

"Bugün Milli İradenin, Cumhuriyet çınarının Anadolu topraklarında yeşermeye başladığı günün 94. yıl dönümü. Osmanlı Devleti için bir ölüm kalım savaşı olan Birinci Cihan Harbi, getirdiği sonuçlar bakımından gerek bölgemizin ve gerekse dünyanın yeniden şekillenmesinde derin izler bırakmıştır. Şüphesiz bu izlerin özellikle Ortadoğu topraklarında derin tesirlerini hala görmekteyiz. Ancak bu savaş aynı zamanda Anadolu’da bir varoluş mücadelesi veren Aziz Türk Milletine büyük badireler ve yokluklar getirmiş, ülke düşman işgaline uğramıştır. Bu haksızlığa karşı Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde Anadolu halkı yeniden kenetlenerek 1919-1922 yılları arasında verdiği İstiklal Savaşı ile düşmanı yurttan atmayı başarmıştır. Türk İstiklal Harbi olarak dünyada tanınan bu savaş, getirdiği sonuçlar bakımından zulüm altında ezilen tüm milletlere örnek olmuştur.
Bu savaş, büyük Türk Milletinin varoluş mücadelesidir.

Bu savaş, mazlum ulusların, kimsesizlerin, haksızlığa, sömürüye karşı nasıl onurlu bir mücadele verileceğini gösteren destansı bir mücadeledir.
Bu savaş, Türk Milletinin onurlu duruşudur.

İstiklal Harbi kazanılıp ülke yeniden imar edilirken, Gazi Mustafa Kemal, milletiyle birlikte çıktığı bu yolda genç Türkiye Devleti’nin yönetimini milletin sinesine teslim etmiştir. Artık “Egemenlik Milletindir!” sloganıyla Necip Türk Milleti elleriyle var ettiği devletinin efendisidir.

Bugün bu millet, 94 yıl öncesindeki gibi aynı inanç ve kararlılıkla çıktığı bu yolda geçmişten aldığı güçle geleceğe emin adımlarla yürümektedir. 94 yıl boyunca bu ülke ve bu millet çok büyük badireler atlatırken, teşkilatlı ve inançlı bir millet olmanın verdiği cesaretle bütün zorluklara ve yokluklara karşı sarsılmaz duruşunu hala devam ettirmektedir. Bunun en güzel örneğini, 15 Temmuz’da hain şer odaklarına karşı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın liderliğinde milletçe verilen destansı mücadelede görmekteyiz. 

Türk Gençliği, tarihinden aldığı cesaret ve kıvançla, Cumhuriyet’e, geleceğine ve ülkesine sahip çıkmaktadır.  Bugün ülkemizin her tarafında gerçekleştirilen kutlamalar, 94 yıl önceki aynı coşku ve kararlılıkla gerçekleşmektedir. Bugün millet iradesi, Anadolu’nun her tarafında kökleşmiş, yeşermiş, vücut bulmuştur.  

Bu kararlılık ve inançla birlikte geleceğimizi inşa ettiğimiz bugünlerde, ben de aziz milletimin bu büyük ve anlamlı gününü kutlar, onlarla aynı coşkuyu ve duyguyu paylaşıyorum.

Bu toprakları sonsuza kadar bize yurt yapan, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, tüm ebediyete intikal etmiş kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz eder, aziz ruhları önünde saygı ile eğiliyorum." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler