Salih Cora CHP'lilere böyle seslendi

AK Partili vekil Salih Cora referandum için böyle seslendi; "Ey CHPli kardeşim Türkiye’nin büyümesini kim istemiyor? İstikrarsızlıklar istikrar hakline döndü! Yeni sistemde belirsizlikleri ortadan kaldırıyoruz”

Salih Cora CHP'lilere böyle seslendi

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Akçaabat’ta partisinin düzenlediği ‘referanduma başlangıç’ toplantısında konuştu. Salih Cora daha sonra ilçe esnafını ziyaret ederek, “Referandumda neden evet’ diyeceklerini anlattı.


ÖNCE SİSTEMİ DEĞİŞSEYDİK 10 KAT YATIRIM YAPARDIK

“Cumhuriyet tarihinin en büyük anayasa değişikliğini gerçekleştireceğiz” diyen Milletvekili Salih Cora, çarpıcı bir iddiada bulunarak, “Uzun Yıllar parlamenter sistemde çok büyük arızlar ortaya çıkmıştır.Bunu hep birlikte yaşadık. 15 yıldır iktidarız. Değil mi? 15 yıllık iktidarda eğer biz sistemi değiştirip de hizmet etmeye başlamış olsaydık inanın bu yaptığımız hizmetlerin 10 katını yapardık” dedi.

TÜRKİYE GÜÇLENİR DİYE KORKUYORLAR

Salih Cora konuşmasının bir bölümünde CHPlilere seslenerek, “Hayır diyecek olan vatandaşlarımız da olacak. Buna saygılıyız. Ama Türkiye’de ‘hayır’ çıkmasını isteyen Türkiye’nin düşmanları ulusalar arası arenada bunu söyleyen dillendiren düşmanlarımız var. Türkiye’nin büyümesini kabuğunu kırmasını istemiyorlar. İşte bunu gözardı etmememiz gerekiyor. Terör örgütlerinin korkarak, ‘bu sistem çıkarsa Türkiye güçlenir hedeflerimizi gerçekleştiremeyiz’ şeklindeki açıklamalarını bizim sağ duyulu vatandaşlarımız görüyor ve biliyor. Bizim CHPli kardeşlerimiz de bu söylemleri Türkiye’nin düşmanlarının nasıl düşündüklerini elbette çok iyi tahlil edecekler ona göre karar vereceklerdir. Bu mesajın ne anlama geldiğini çok iyi bir şekilde yorumlayacaklardır. Ey CHPli kardeşim Türkiye’nin büyümesini kimler istemiyor?” diye konuştu.

BELİRSİZLİKLER OLMAYACAK

“Bizim önerdiğimiz sistemde istikrarsızlıklar ortadan kalkacaktır” diyerek konuşmasına referandumdaki paketle parlamenter sistemin karşılaştırmasını yaparak devam eden Salih Cora,”Bu sistemde şu anda Cumhuriyet tarihimize baktığımızda adeta ‘İstikrarsızlıklar istikrar’ haline gelmiştir. Önerdiğimiz sistemde istikrarsızlıklar ortadan kalkacaktır. Hükümet 5 yıl süreyle seçileceği için güven oyunu milletten alacağı için istikrarlı yönetimler, güçlü yönetimler oluşacaktır. Yani bu sistem istikrarı sigortalı hale getirecektir. Dolayısıyla böyle bir sistemde kaos ortamı olmayacak, koalisyonlar olmayacak, belirsizlikler olmayacaktır” şeklinde konuştu.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset