Şahin: Hoca efendi lütfen geri dön (!)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Fethullah Gülen'e seslenerek "Karabük'ten muhterem hoca efendiye çağrıda bulunmak istiyorum. Hocam, artık Türkiye'ye dönün lütfen" dedi.Şahin, partisinin il başkanlığının danışma meclisi toplantısında yap

Şahin: Hoca efendi lütfen geri dön (!)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Fethullah Gülen'e seslenerek "Karabük'ten muhterem hoca efendiye çağrıda bulunmak istiyorum. Hocam, artık Türkiye'ye dönün lütfen" dedi.

Şahin, partisinin il başkanlığının danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, seçimlere 3 ay kaldığını, hızla seçimlere gittiklerini ancak havanın gergin olduğunu, piyasalarda ciddi sıkıntı yaşandığını, "neler oluyor" sorusunun cevabını teşhis ederek ve değerlendirerek bulmak zorunda olduklarını söyledi.

"FETHULLAH GÜLEN'E DÖN ÇAĞRISI"

Şahin, yaklaşık 1,5 ay önce rahatsızlık geçiren Fethullah Gülen'le telefonla görüşerek "geçmiş olsun" dileklerini ilettiğini ve kendisini çok sevdiğini vurguladı.

"Bir beddua olayından dolayı ciddi eleştiri aldı" diyen Şahin, şunları belirtti:

"İnsan hata yapabilir. Keşke söylemeseydi o bedduayı çünkü daha önceki vaazlarını biliyorum. Beddua etmeyi hep yasaklamıştır. Hata yapmayan, günah işlemeyen sadece peygamberlerdir. İnanıyorum ki o da üzüntü duymuştur ancak şimdi buradan, Karabük'ten muhterem hoca efendiye çağrıda bulunmak istiyorum. Hocam, artık Türkiye'ye dönün lütfen. Dönün artık Türkiye'ye. İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy da 11 yıl Mısır'da kaldı. Sonra 1936 yılının haziran ayında döndü. Bir röportajı var elimizde döndükten sonra. Diyor ki Ersoy, 'vatanıma döndüğüm için çok mutluyum. İyi ki gelmişim. Şu vatanımın havası ciğerlerimdeki mikropları öldürüyor. Vatanımı çok özlemişim.' Sevgili hocam, siz de dönün lütfen. Vatanın havasını teneffüs edin, ciğerlerinizdeki mikropları öldürsün bu temiz hava. Türkiye'de sizin isminizi kullanılarak fitne yayılıyor. Gelin, buna vaziyet edin, sizi seviyoruz. Hakkımızda ne söylerseniz söyleyin, sizi seviyoruz."

Şahin, vesayetçinin üniformalı ya da cübbeli olması arasında hiçbir fark bulunmadığını kaydederek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Vesayetçinin nutuk okuyanı ile hoca efendinin Kırık Testi kitabını okuyan arasında da fark yoktur. O Kırık Testi'yi ben de okuyorum. Hoca efendinin bana hediye ettiği kitap hala masamın üzerindedir. Bu kitabı ben de okuyorum ama herhalde bazıları tersinden okuyor. Türkiye'de başlamış olan bu fitneyi önleme konusunda hepimize ve hoca efendiye görevler düşüyor. Hocam, siz Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin ekolünü devam ettirmeye, o öğretiyi insanlara anlatmaya çalışıyorsunuz. Bediüzzaman Said Nursi de yurt dışına gidebilirdi, gitmedi. Bu ülkede eziyetler çekti, hapishanelerde kaldı. Isparta'daki Barla köyünde, o izbe evde o nüshaları yazdı, gitmedi. Sevgili hocam siz de dönün. Siz orada kalmaya devam ettiğiniz sürece o kadar çok fitne ortaya çıkartacaklar ki 'acaba orada kendisini bırakmıyorlar mı, Türkiye ile ilgili birtakım amaçları olanlar onu ve cemaatini kullanarak Türkiye'ye zarar mı vermek istiyor' diye düşüneceklerdir. Bunun önünü kesin sevgili hocam, lütfen dönün Türkiye'ye."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset