Putin’in ’ateşle oynuyorlar’ sözüne sert cevap !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi ima ederek, "Terörizme çifte standart uygulayanlar, IŞİD ile ekonomik ilişkiler kuranlar ateşle oynuyor" diyen Putin'e çok sert cevap verdi.Bayburt'ta düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap eden Cumhur

Putin’in ’ateşle oynuyorlar’ sözüne sert cevap !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi ima ederek, "Terörizme çifte standart uygulayanlar, IŞİD ile ekonomik ilişkiler kuranlar ateşle oynuyor" diyen Putin'e çok sert cevap verdi.

Bayburt'ta düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörizme çifte standart uygulayanlar, IŞİD ile ekonomik ilişkiler kuranlar ateşle oynuyor" diyen Putin'e cevaben, "Suriye'de Esed rejimine destek olmak, ateşle oynamaktır. Türkiye'nin haklılığının tüm dünya tarafından kabul edildiği bir hadiseyi bahane ederek, bize olmadık ithamlarda bulunmak, meseleyi vatandaşlarımıza eziyete vardırmak, ateşle oynamaktır. Bölgede insani yardım için bulunan TIR'ları sorumsuz bir şekilde vurmak, ateşle oynamaktır. Rusya'ya ateşle oynamamasını tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

"DAEŞ'LE İŞBİRLİĞİ YAPANLAR RUS ŞİRKETLERİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin terör örgütü DAEŞ'ten petrol aldığı iftiralarına da aynı sertlikte cevap verdi ve Rus şirketlerinin DAEŞ'le olan bağlantısına değindi. Erdoğan, "Türkiye'ye bu iftirayı atanlar, bunu ispat etmekle mükelleftir. Türkiye, DAEŞ'ten petrol almıyor, tam aksine Amerikan Hazine Bakanlığı açıkladı, Rus şirketleriyle DAEŞ'in ortaklaşa Suriye rejimine petrol sattığını ifade ettiler. Türkiye petrolünü nereden alıyor? Rusya'dan alıyor. Şuanda Rusya'nın en fazla petrol sattığı ülke Türkiye'dir. İran'dan alıyor, Azerbaycan'dan alıyor, Kuzey Irak'tan alıyor. Cezayir ve Katar'dan alıyoruz. Bizim kaynaklarımız belli. Biz, bir terör örgütünden petrol alacak kadar haysiyetsiz değiliz" diye konuştu.

"SIRTIMIZDAN BIÇAKLADILAR"A CEVAP

Erdoğan'ın gündeminde Putin'in yönelttiği sırtından bıçaklama suçlaması da vardı. Cumhurbaşkanı, "Bu millet, bugüne kadar hiç kimseyi sırtından bıçaklamamıştır. Bu millet, göğüs göğüse savaşmasını bilen bir millettir" dedi.

Türkiye-Rusya ilişkilerinin bozulmasını istemediğini anlatan Cumhurbaşkanı, konuyu Fransa'daki iklim değişikliği zirvesinde Putin'le ele almak istediğini de ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler