Pekşen'den dikkat çeken çıkış: Çarşaf liste şart

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, CHP Kongrelerinde blok liste yönteminin kullanılması hakkında basın açıklaması yaptı.

Pekşen'den dikkat çeken çıkış: Çarşaf liste şart

CHP’li Pekşen, “Blok liste uygulamasının tüzükten derhal çıkarılması gerekmektedir. Blok liste tüzükte olduğu sürece Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir daha eski heyecanı, eski yarışmayı, eski çalışma azmini yakalaması mümkün değildir.” dedi.

 

Blok liste uygulamasının CHP tüzüğüne girdiği günden beri partide yeni isimlerin, yeni yüzlerin yer bulma şansının oldukça azaldığını belirten Pekşen, “Blok liste uygulaması var olduğu sürece siyaset yapabilmek birilerinin adamı olmakla mümkündür. Blok liste kutuplaşmayı, küskünlüğü tetiklemektedir. Delegenin iradesine ipotek koyan, delegelerin özgür iradeleriyle seçimlerini yapmasını engelleyen bir yöntemdir. Bu nedenle partimize yakışan bir demokratik işleyişi hayata geçirmenin birinci şartı blok listenin terkedilerek çarşaf liste uygulamasına geçilmesidir.” dedi.

Pekşen, blok liste uygulamasının Parti içinde sürekli bir çatışmanın ve husumetin oluşmasının kaynağı olduğunun vurgulayarak söyle devam etti: “Bu durum partinin verimli çalışmasının önündeki en büyük engellerden birisidir. Siyaset insanların önünü açmak ve onlara özgür ve demokratik bir ortamda kendilerini ifade olanağını sağlamaktır. Bunu yaptığımız sürece birlik olabiliriz, küskünlükleri ortadan kaldırıp kenetlenerek büyük başarılara imza atabiliriz. Çarşaf liste hem partimizin hem de ülkemizin geleceğinde söz söylemek isteyen, ‘ben de varım’ diyen herkese fırsat sunmanın yoludur.”

Parti içi demokrasi için çarşaf liste şart

Trabzon İl Kongresi ile ilgili açıklamalar da yapan Pekşen, “Ben kapalı kapılar arkasında, gizli saklı siyaset yapmam. Benim böyle bir tarzım yok. Her şey açık ve şeffaf bir şekilde yapılmalıdır. Bu nedenle buradan açık bir şekilde ilan ediyorum, benim il kongresinde tarafım çok net bir şekilde bellidir. Kim ki seçime çarşaf listeyle girer ben onu destekliyorum. Buradan açık bir şekilde ilan ediyorum. Partinin iktidar olmasını istiyorsak parti içi demokrasinin olmazsa olmazı olan çarşaf liste uygulaması bir an önce uygulanmalıdır. Benim için parti içi demokrasi konusu hayatidir, olmazsa olmazdır. Parti içi demokrasi bizim çözmemiz gereken en hayati konudur. Bu nedenle bu partinin içine konulan en büyük bomba olan blok liste uygulamasını elimizin tersiyle itmemiz gerekir.”

Kim çarşaf liste ile seçime girerse onu destekliyorum

“Trabzon örgütümüz milletvekili aday belirleme sürecinde büyük bir demokrasi örneği gösterdi. Şimdi de bu demokrasi mücadelesine örnek bir tutum alacağız. Trabzon’u geri almak için yapmamız gereken ilk şey blok liste uygulamasından vazgeçmektir. Blok listeyi delegenin önüne koyan il başkanı adayını asla desteklemem. Kim ki delegenin iradesine saygı duyar, seçime çarşaf listeyle girer ben o adayı destekleyeceğim. Trabzon’u dönüştürmenin yolu parti içinde tam demokrasiyi sağlayacak çarşaf listeyi delegelere sunmaktır. Blok listenin Trabzon’dan ve CHP’den silinip atılmasından yanayım. Tavrım çok açık ve nettir. Bu antidemokratik uygulamaya karşıyım.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset