Örs: "Akçaabat ve Yıldızlı'ya kulak verin"

Hüseyin Örs Akçaabat ve Yıldızlı'yı TBMM gündemine taşıdı.

Örs: "Akçaabat ve Yıldızlı'ya kulak verin"

TBMM'de konuşan İYİ PARTİ Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs'ün gündeminde Akçaabat ve Yıldızlı vardı. 

Örs, TBMM'de yaptığı konuşmada "110 bin nüfuslu, 90 bin seçmenli koskoca bir ilçe olan Akçaabat'ımızı âdeta yok sayar gibi karar alan Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisini aldığı bu kararı tekrar gözden geçirmeye davet ediyorum" dedi.

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 26'ncı maddesi üzerinde İYİ PARTİ adına TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yapan Örs, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Akçaabat ilçesinde Çöp ve Atıksu Arıtma Tesisi yapılması kararını eleştirdi.

İYİ PARTİ Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, yaptığı konuşmada: "Trabzon'da insanların denize girebileceği birkaç plaj vardır, var olan plajlarımız da insanların ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalmaktadır. Trabzon denizin kenarında ama denize hasrettir. Durum böyleyken Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin 26 Kasım 2018 tarihinde aldığı bir kararla mevcut plajlardan bir tanesini de kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyayız. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin kararıyla Akçaabat ilçemiz Yıldızlı Mahallesi sahilinde yapılması planlanan çöp ve kanalizasyon arıtma tesisi Akçaabat'ın denize girilebilen sahil kesiminde bir yerdir. Bu alan yok edilmemeli" dedi.

Örs, Akçaabat ve Yıldızlı'daki vatandaşların tepkilerini dile getirerek "Akçaabat'taki vatandaşlarımız, Yıldızlı'da yaşayan hemşehrilerim bu tesisin yapılmasına şiddetle karşı çıkmaktadırlar. Trabzon Büyükşehir Belediyesini bu vatandaşlarımızın sesine kulak vermeye çağırıyorum. 110 bin nüfuslu, 90 bin seçmenli koskoca bir ilçe olan Akçaabat'ımızı âdeta yok sayar gibi karar alan Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisini aldığı bu kararı tekrar gözden geçirmeye davet ediyorum" dedi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs, Akçaabat için turizmin önemine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: " Fabrikalaşmanın olmadığı, tarımın yok olduğu Akçaabat'ta refah düzeyini artıracak tek seçenek turizm iken ilçenin en güzel plajlarından ve doğal koylarından biri olan Yıldızlı sahiline kanalizasyon arıtma tesisi kurmak düşüncesi abesle iştigaldir. Yıldızlı halkı, esnafı, sivil ve kamu kuruluşları mensupları ve Akçaabat Kent Konseyi, yaptıkları açıklamalarla Büyükşehir Belediyesinin bu kararına karşı tepkilerini dile getirmişlerdir."

Örs, konuşmasının son bölümünde "Akçaabatlı hemşehrilerimin bu haklı talebini dile getirmeyi bir görev addettim. İnşallah Yıldızlı'daki bu doğal koyumuz turizmin hizmetinde olarak yeniden projelendirilerek insanlarımızın denizle buluştuğu bir yer olarak kalmaya devam eder.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler