Onlar hortumladı biz ödedik !

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çorlu Atatürk Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, yarın Edirne merkez ve ilçelerinde toplu açılış törenleriyle 3 günde Trakya'ya 3 milyar 277 milyon liralık eser kazandımış olacaklarını söyledi.İ

Onlar hortumladı biz ödedik !

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çorlu Atatürk Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, yarın Edirne merkez ve ilçelerinde toplu açılış törenleriyle 3 günde Trakya'ya 3 milyar 277 milyon liralık eser kazandımış olacaklarını söyledi.

İktidarda bulundukları 11 yılda Tekirdağ'a 6,5 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirten Erdoğan, şu bilgileri verdi:

"Bunun 1,4 katrilyonu ulaştırma ve haberleşme, 1,4 katrilyonu gıda, tarım, 1,3 katrilyonu İller Bankası'nın yatırımı, 479 trilyon milli eğitimin, 373 trilyon Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının, 342 trilyon Toplu Konut İdaresi'nin, 270 trilyon Adalet Bakanlığımızın yatırımı, 235 trilyon Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın yatırımları, 180 trilyon Sağlık Bakanlığımızın yatırımları, 153 trilyon Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, 166 trilyon Özel İdaremizin, 70 trilyon Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yatırımları, 24 trilyon Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan, 23 trilyon Vakıflar, 18 trilyon Kalkınma Ajansı, 11 trilyon bilim, sanat ve teknoloji. İşte bütün bunlarla 6,5 katrilyon liralık yatırımı Tekirdağımıza ve tüm ilçelerine yaptık."

"Hangi yüzle konuşacaklar?"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geçmişte Çorlu'daki fabrikalarda çarkların birer birer durduğu, işsizliğin, sıkıntıların kol gezdiği günleri unutmadık. Sizlerin de unutmadığını çok iyi biliyorum. Dünyada, yanı başımızdaki Avrupa'da işler yolunda giderken, Türkiye'ye, Çorlu'ya kriz üstüne kriz yaşatanları unutmadık, sizler de unutmadınız. Bugün Avrupa başta olmak üzere tüm dünya küresel ekonomik krizin etkisindeyken biz burada her gün 10'ar, 20'şer fabrika açılışı yapıyoruz. İhracatımız geçen ay Cumhuriyet tarihimizin aylık bazda en yüksek rakamına ulaşarak, rekor kırarak, 13 milyar 798 milyon dolara çıktı. Göreve geldiğimizde bizim ihracatımız 36 milyar dolardı. Şimdi ne oldu? Şimdi 152,5 milyar dolar oldu. 'Milliyetçiyiz' diyenler var. Bize, milli bankamız Merkez Bankamızı, kasasında ne kadar parayla devrettiler? 27,5 milyar dolarla devrettiler. Şimdi kasamızda 135 milyar dolar var. Kim vardı iktidarda? DSP. CHP'nin yavrusu. Kim vardı MHP, Anavatan. Kardeşlerim şimdi biz varız. İşte onlarla 27,5 milyar dolar, bizimle 135 milyar doları aştık. IMF'ye borç neydi? Nasıl devraldık. Adeta bir Duyun-u Umumiye. 23,5 milyar dolarla devraldık. Şimdi IMF'ye borcumuz var mı? 14 Mayıs'ta sıfırladık, bitti. Salı günü Meclis'te bütçe müzakereleri var. Bunları konuşacağız, tartışacağız. Bakalım hangi yüzle neyi konuşacaklar? Merak ediyorum. Bize 23,5 milyar dolar IMF borcu devreden MHP, DSP, ANAP... Bunları teker teker biz ödedik. Şimdi biz IMF'ye borç verir duruma geldik. 5 milyar dolar borç anlaşması yaptık. Veren el,  alan elden hayırlıdır."

"Onlar hortumladılar, biz ödedik"

Erdoğan, işçi ve memurdan kesilen zorunlu tasarruf ile konut edindirme yardımlarını ödediklerini anlatarak, "Onlar hortumladılar, biz ödedik. Hala da ödüyoruz. Bir taraftan ödüyoruz, bir taraftan yatırımlar yapıyoruz. Türkiye'yi büyütüyoruz" şeklinde konuştu.

Görev zararı denilerek Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank'ın batırıldığını ifade eden Erdoğan, Ziraat Bankası ve Halk Bankası'nın şimdi Avrupa'nın en saygın bankalarından olduğunu dile getirdi. Ziraat Bankası ve Halk Bankası'nın çiftçiye düşük faiz oranlarıyla kredi verir hale geldiğini aktaran Erdoğan, devletin borçlanma faizinin de yüzde 63'ten yüzde 6-7'ye düşdüğünü kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu faiz benim Çorlulu, işçi, memur, çiftçi, emekli kardeşimin cebinden çıkıyordu. Ama artık bunlar minimize oldu. Enflasyon yüzde 30'du. Şimdi 6-7. Enflasyon canavarından halkımızı kurtaran biz olduk. Bunlar ne yaptılar bugüne kadar? Hiç. Çorlu bu başarılarda emek sahibidir. Çorlu'nun bunda alın teri var. Biz bunu biliyoruz. Çalışarak, üreterek, ihraç ederek ülkemizin gelişmesine, hedeflerine katkıda bulunmak suretiyle Çorlulu iş adamlarımıza, tüm işçi kardeşlerime ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Açılış yaptığımız eserlerin de Çorlu'ya kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset