Nuri Okutan ve muhalif MHP'liler 'Başkanlığa hayır' dedi

MHP'li Okutan, Özdağ, Halaçoğlu, Ok ve Yılmaz, AK Parti'nin Başkanlık sistemiyle ilgili Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kuruluna gelmesi durumunda "hayır" oyu kullanacaklarını açıkladı.

Nuri Okutan ve muhalif MHP'liler 'Başkanlığa hayır' dedi

AK Parti'nin başkanlık sistemi teklifini Meclis'e taşıma isteğine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ılımlı yaklaşması üzerine karşı cephede ipler gerildi. Aralarında Trabzon eski Valisi, MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan'ın da bulunduğu 5 MHP'li isim, Meclis'e sunulması beklenen Anayasa teklifine ve başkanlık sistemine karşı olduklarını duyurdu. 

MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ve Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, AK Parti'nin başkanlık sistemiyle ilgili Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kuruluna gelmesi durumunda hayır oyu kullanacaklarını açıkladılar.

TBMM'de, 5 milletvekilinin imzaladığı ortak basın açıklamasını, MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ okudu. Grup adına konuşan Özdağ; "Bugünkü yönetim Türkiye'yi hızla bir federasyon ve bölünmeye götürüyor. Başkanlık Türkiye Cumhuriyeti'nin tasfiyesi ile tek adamlığı getirir." dedi ve "İstedikleri her yasayı Meclis’ten geçirdiklerine göre sistemde bir sıkıntı olduğunu nasıl dile getiriyorlar?" diyerek Başkanlık sistemini kabul etmeyeceklerini belirtti. "TBMM'de 'evet' referandumda 'hayır' demek halkın aklıyla alay etmektir." diye eleştiren Özdağ, "Bizler tabanımızdan aldığımız güçle, başkanlık sisteminin gelmemesi için elimizden geleni yapacağız. Meclis’teki sayının 330‘un altında kalması için 5 milletvekili olarak mücadele edeceğiz. Meclis'te de, referandumda da hayır diyeceğiz" dedi. Özdağ, "Biz 5 MHP milletvekili olarak parlamenter rejimin devamından yanayız. Biz sayın Bahçeli’nin geçtiğimiz yıllarda onlarca kez ifade ettiği gibi başkanlık sisteminin Türkiye’yi özerkleşme, federalleşme üzerinden böleceğini görüyoruz."



"MİLLET CAN PAZARINDAYKEN POST PAZALIĞINI KABUL ETMİYORUZ"

Bir gazetecinin, açıklama yapan milletvekilleriyle ilgili disiplin sürecinin başlatılabileceğiyle ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, "Millet can pazarındayken birilerinin post pazarlığında olmasını kabul etmiyoruz. Neye mal olursa olsun. Disiplin sürecini hak ettiğimizi düşünmüyoruz, zaten burada MHP'nin politikaları dile getirdik." karşılığını verdi. MHP'li Halaçoğlu da aynı soruya, "Hiçbir makam ve mevki, hiçbirimizin şahsı, canı, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütünlüğü ve Türkiye'nin dirliğinden daha önemli değildir." yanıtını verdi. MHP'li Ok da "Bizim için önemli olan Türkiye Cumhuriyetinin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüdür." dedi. 




KORAY AYDIN'DAN DESTEK: HEM TBMM'DE HEM DE MEYDANDA HAYIR DENMELİDİR

MHP Trabzon eski Milletvekili ve MHP'nin kurultay sürecindeki Genel Başkan adaylarından Koray Aydın, "Başkanlığa Hayır" diyerek açıklama yapan MHP'li isimlere destek verdi. 

Sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Koray Aydın şu ifadeleri kullandı: "Arkadaşlarımızın bu açıklamasını destekliyor ve kendilerini tebrik ediyorum. Ülkücü hareketin sesi olmuşlardır. MHP, başkanlık için meydanlarda "hayır" diyecekse, mecliste de "hayır" demelidir. Bunun başka bir yolu ve mantığı yoktur. Daha önce de ifade ettiğim üzere tersi bir karar MHP’nin başkanlık sisteminin geçmesine vesile olan parti olarak tarihe geçmesine sebep olur. MHP referanduma evet, başkanlığa hayır der ve bir kez daha yenilirse başkanlık sistemiyle de tarihe gömülürse bunun hesabını kim verecektir? Parti yöneticilerimiz bu hususa dikkat etmeli, parlamenter sistemin devamı için mecliste "hayır" demelidir. Bu tarihi bir sorumluluktur." 




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler