Nuri Okutan ve Koray Aydın'dan Ümit Özdağ'a destek

MHP'nin ihraç ettiği Genel Başkan adayı Ümit Özdağ'a Koray Aydın ve Nuri Okutan'dan destek geldi.

Nuri Okutan ve Koray Aydın'dan Ümit Özdağ'a destek

MHP'nin ihraç ettiği Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Özdağ ile MHP'li milletvekilleri Nuri Okutan, Yusuf Halaçoğlu ve İsmail Ok, Başkanlık sistemine karşı MHP’ye bayrak açtı. 

TBMM'de başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin basın toplantısı düzenleyen Özdağ, Okutan, Halaçoğlu ve Ok, Başkanlık sistemine karşı mücadele edeceklerini duyurdu. 

Ümit Özdağ’ın partiden ihraç edilmesini kınayan milletvekilleri, Özdağ’ın adaylığının tüzüğe uygun olduğunu ve bu kararı kabul edemeyeceklerini belirtti. 

OMUZ OMUZA DURALIM

Türkiye’nin kuşatılmışlık içerisinde olduğunu söyleyen Trabzon eski Valisi ve MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, “omuz omuza durmalıyız” çağrısı yaptı. Okutan, "Bu tavrımızın disiplini gerektirecek bir tavır değil. Tavrımız net. Partimize ,sayın genel başkanımıza, cumhurbaşkanımıza muhalif falan değiliz. Aykırı söylem içinde değiliz. Söylediğimiz şey şu doğru okunması lazım. Türkiye bir kuşatılmışlık içerisinde. Bunu yarabilmemiz için hepimizin omuz omuza durması, safları sıklaştırmamız gerekir. Türkiye'nin sorunları var. Bu tablo dururken ortada bu başkanlık sistemi tartışması nerededir. Bunun neresi disiplini gerektirir. Tavrımızın MHP yönetimimizi ve Genel Başkanımızı inciteceğini düşünmüyoruz. Bunun bir milletvekili vatandaşlık görevi olduğunu, milleti temsil etmenin ödevi, görevi olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu. 

GEÇMEMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ

MHP’den ihraç edilen Ümit Özdağ’a destek çıkan vekillerden MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, “Ülkemiz ağır bir krizden geçerken ve savaş halindeyken politik sistem değişikliği macerasına sürükleyenleri tarih affetmeyecektir. Başkanlık sistemi denemesiyle bir maceraya sürüklenmektedir. Bunu Türkiye'nin federasyona dönüşmesi izleyecektir. Nasıl başkanlığa karşıysak partili cumhurbaşkanlığına da karşıyız. Aldığımız duyumlar önceden yapılan anlaşma ile partili cumhurbaşkanlığı konusunda mutabakatı doğrulamaktadır. Türk milliyetçisi milletvekilleri olarak en az başkanlık sistemi kadar partili cumhurbaşkanlığını da Türkiye için zararlı görüyoruz ve buna da izin vermeyeceğiz. TBMM'de bunun geçmemesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” dedi. 

MUHALİF DEĞİL TABANIZ

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ise MHP tabanının da başkanlık ya da partili cumhurbaşkanlığına şiddetle karşı olduğunu ileri sürerek, "Balıkesir'de 10 farklı ilçeyi gezdim. Ne MHP tabanı ne de halkımızdan başkanlık yada partili cumhurbaşkanlığı gibi rejim değişikliğine şiddetle karşılar. Muhalif falan değiliz. Tabanın ta kendisiyiz" şeklinde belirtti.



KORAY AYDIN’DAN ÜMİT ÖZDAĞ’A DESTEK

Başkanlık sistemine “ret” oyu vereceğini açıkladığı için ihraç edilen Ümit Özdağ’a MHP Genel Başkan Adayı ve Trabzon eski Milletvekili Koray Aydın'dan da destek geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın, “MHP Gaziantep Milletvekilimiz ve MYK Üyemiz Sayın Ümit Özdağ'ın partimizden İhracı son derece üzücüdür" ifadelerini kullandı. Özdağ'ın ihracına tepki göstereren Koray Aydın: “Siyaset; insan kaybetme değil kazanma, hoşgörme, hazmetme ve nihayet; ortak akıl, ortak gönül ve ortak çalışmayla başarma sanatıdır.Milli varlığımız tehdit altındayken,MHP ve Ülkücü Hareket tek bir ferdini dahi kaybetmemeli.Zaman; ülkede birlik, ülküde birlik zamanıdır.Ülkemiz kritik bir süreçten geçerken,MHP Gaziantep Milletvekilimiz ve MYK Üyemiz Sayın Ümit Özdağ'ın partimizden İhracı son derece üzücüdür.Başkanlık/Partili Cumhurbaşkanı teklifi görüşmeleri öncesinde Milletvekili düzeyindeki bu ihracın partimize zararı daha fazla olmuştur.Sayın Özdağ'ın ihracı Müşterek Disiplin Kurulu'ndan dönmeli, yargı yoluna gerek kalmamalıdır.Güçlü MHP, daha fazla demokrasi ile mümkündür.” Diye ifade etti. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler