Numan Kurtulmuş'tan Cumhuriyet açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyonla ilgili açıklama yaptı.

Numan Kurtulmuş'tan Cumhuriyet açıklaması
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyonla ilgili "Şu anda devam eden bir hukuki süreç var. Hep beraber bu hukuki süreci izleyeceğiz. Bizim siyaset olarak bu süreçle ilgili şöyle ya da böyle olsun, şeklinde bir söz söylememiz doğru değil" dedi. 

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nun ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyon ve muhalefetin söz konusu operasyona ilişkin eleştirileri sorulan Kurtulmuş, "Cumhuriyet Gazetesi'nin yazar kadrosuna değil, Yeni Gün Haber ve Yayıncılık Grubu'na yani Cumhuriyet Gazetesi'ne ve Cumhuriyet Gazetesi Vakfı'na ilişkin 18.08.2016 tarihinde başlatılan bir soruşturma var. Tüzel kişiliğe açılmış olan bir soruşturmadır. Dün itibariyle arama, el koyma ve gözaltı kararları verilmiş; uygulama bugün itibariyle başlatılmıştır. Şu anda devam eden bir hukuki süreç var. Hep beraber bu hukuki süreci izleyeceğiz. Bizim siyaset olarak bu süreçle ilgili şöyle ya da böyle olsun, şeklinde bir söz söylememiz doğru değil. En kısa zamanda sürecin sonucunu hep beraber göreceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset