Muharrem İnce Trabzon'da konuştu: Batıyorsunuz beyler...

İnce Trabzon'da basın ve STK'larla buluştu

Muharrem İnce Trabzon'da konuştu: Batıyorsunuz beyler...

Cumhuriyetçi Halk Partisi'nin (CHP) Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Trabzon'da kahvaltı programı düzenleyerek sivil toplum örgütleri ve basınla bir araya geldi.

İnce, Trabzon'un AK Parti döneminde gerilediğini söylereyek "Bu doktor sizi hasta etti" dedi. İnce, Rize'ye hareket edeceği için programını kısa tutarken Trabzon'da Meydan mitingi de yapmak istediğini söyledi.

İşte İnce'nin sözlerinden öne çıkanlar

Bir gönül köprüsü kurmaya çalışıyoruz. Dün Hakkari'deydik. Orada İzmir Marşıyla ellerimizde Türk bayraklarıyla miting yaptık. Yapmak istediğimiz 81 Milyonu barıştırmak. Formülümüz 3B. Barışacağız, birleşeceğiz, bölüşeceğiz. Bölünmeyeceğiz. 

İdeolojik saplantılarımızdan kurtulacağız. Yabancı sermaye bize güvenecek. 

Trabzon, milletvekili 8'di 6'ya düştü. Milletvekili sayısı toplamda 600'e çıktı burada yine aynı kaldı. Batıyorsunuz beyler... Gemi batıyor. 16 yılda 400 bin kişi göç etti. Ama hala Erdoğan'dan ampulden vazgeçmiyorsunuz. Bu doktor sizi hasta etti. Pancar bitti, çay bitti, bitiyorsunuz, bunu değiştireceğiz. Benim bu ülkeyle ilgili hayallerimi sizinle paylaşayım. 100 Bin bilgisayar mühendisi yetiştireceğiz. Bu çocuklara resmi bayramlarımızda burs vereceğiz. Endüstri 4.0'ı Türkiye kavrayamazsa önümüzdeki 100 yıl köle olacağız. Nedir bu endüstri 4.0. İlki buhar gücünden yararlanmak.Attan eşekten buhara geçiş 1.0. Endüstri 2.0 elektrikten yararlanmak. Endüstri 3.0 dijital elektronikten yararlanmak.. Endüstri 4.0 internet fabrikaları internet nesne etkileşimi. Ama bize enerji gerekiyor. Nereden bulacağız bunu. Güneş enerjisi bunun yüzde 30'unu karşılayabiliyor. Bunun için güneş tarlarları oluşturacağız. Bunun için bize batarya gerekiyor. Her yıl dışarıya 10 bin genç göndereceğiz. Bu depolama konusunda uzman gençler yaratacağız. Türkiye'nin geleceğini bu şekilde elde edeceğiz.

Bordrolularda damga vergisi var bu ilkel vergiyi kaldıracağız. Çocuk sınava giriyor 300 -400 lira sınav parası. Koca Türkiye bunu ücretsiz yapamıyorsa yazıklar olsun. Her eve iş, her aileye ev sloganımız bu. Bunu başarabiliriz. Bu ülkede soygunlar yüzünden fakir yaşıyoruz.  PKK, FETÖ, IŞİD farketmez terör nreeden geirse gelsin amansız bir şekilde mücadele edeceğiz. Bunların dış bağlantılarıyla da mücadele eddeceğiz. İkinci kısmı ise yolsuzluklar. Burada da çok sert çıkmalıyız. Dün mal varlığımı açıkladım. Önce sen zenginleşeceksin sonra ben. Tam tersi olursda hesap soracaksın. Siyasetçi bunu yapacak. Siyasetçiye utanma duygusunu yeniden hatırlatacağız. Türkiye'de 3.5 milyon kişi fındık üreticisi 3. 5 Milyar dolarlık ihracat yapıyor. Adam dışarıdan geliyor 22 bin kişi çalıştırıyor fındığı sadece kavanoza koyuyor 11 Milyar dolar... Bu milleti neden soyduruyorsunuz. Bunu birlikt başaracağız. Tıpkı Ecevit dönemindeki esen rüzgar esiyor. 

Eğitim konusunda Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Eğitim anne karınından başlıyor. 2 en iyi geri dönüşü okul öncesi eğitimde alınıyor bunu geliştireceğiz. Ben Amerika'da okulları gezdim. Kesinlikle buranın okulları da öğretmenleri de daha iyi. En iyi oldukları şey şu; dünyanın en iyilerini topluyorlar. Biz de en iyilerimizi toplayacağız. Nereye tabiki saraya. Orada onlar toplanacak. Ben resmi görüşmelerimi Çankaya'da yapacağım. 1900lü yılların başında okuma yazma oranı yüzde 2'lerdeydi. Japonlarda ise yüzde 90larda. Türkiye'de yapılan en kötü iki şey biri eğitim diğeri dış politika. Öğretmen arkadaşlarımdan sadece bir avuç pirinç istiyorum. Onlara bir kazan pilav yapacağım.

Öyle bir devasa haklar verilmiş cumhurbaşlkanına ki. Ben bunların çoğunu kullanmayacağım. Tek başına tüm bütçeyi düzenleyebiliyor. Referandumda evet diyerek bu millet ona bu yetkiyi verdi. Ben cumhurbaşkanı olursam bütçeyi tek başıma yapamam günah bu. O da bunu tek başına yapmamalı. Herkes zannediyor ki, hep Fatih Sultan Mehmetler, hep Kanuni Sultan Süleymanlar var tarihimizde. Ama Deli İbrahimler de var. Yardımcılarımı toplumu kucaklayacak şekilde yapacağım. Hakkari'de söylediğimi burada söyleyeceğim. İzmir Marşı eşliğinde miting yaptım. Demirtaş'ı ziyaret ettim evet var mı birşey söyleyen. Tayyip Erdoğan'ı da ziyaret ettim. Edeceğim de. Hepsi bizim vatandaşımız. AK Partililer'e kızacağız mı şimdi. Hayır. Hep beraberiz. Başörtüsü vs siyasetin konusu değildir, istediğin yerde tak.

Sayın Erdoğan şöyle dedi, Bana oy verip Partime oy vermeyen münafıklar var dedi.. Benim önerim şu ikisine de oy vermeyin kurtulun. Cumhurbaşkanı olmam durumunda OHAL hemen kalkacak.

Bu ülkede en iyi yapacağım işlerden biri şudur. 13 hayvan ırkımız vardır. Bunları yeniden geliştireceğiz. Bir köy çocuğu olarak. Benim babam kamyoncu ve celepti. Bir tavuğumuz vardı onu da gripli diye elimizden aldılar. Domateslerimiz artık doğurgan değil. Gelecek yıl yeniden ekiyorsunuz. Salatalıpın kokusu yok. Hayvanları Sırbistan'dan alıyoruz. 

Meral hanım ikinci tura kalırsa yardımcısı olurum hiç öyle kompleksim yok. Yaparsa olurum. Otobüsün üzerine çıkarım memleketin dört köşesini gezerim. Memleket meselesi bu Muharrem İnce'ye koltuk aramıyoruz. Önce demokrasi gelecek. Yüksek Yargı toplantılarına gittiğimde Cumhurbaşkanıyım diye ayağa kalkanlar istemiyorum. Tayyip Erdoğan'ı yargılamak gibi bir görevim yok. Ben bağımsızım bu yargının görevi. Erdoğan ustalık dönemini yaşadı artık emeklilik dönemini yaşasın.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset