MTV'de büyük zamma tepki: Borç veren adam zam mı yapar?

DP GİK üyesi ve Trabzon İl Başkanı Ali Akar, Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yapılan zamlara tepki gösterdi.

MTV'de büyük zamma tepki: Borç veren adam zam mı yapar?

Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yüzde 40 zam yapılması, kamuoyunda rahatsızlık yarattı. Yapılan yüksek zamlara Türkiye'nin çeşitli yerlerinde şikayet ve tepki gelirken Demokrat Parti Trabzon İl Başkanı Ali Akar, "Motorlu taşıtlar vergilerinin artırılması vicdansızlıktır" diyerek hükümete seslendi. 



MTV'de büyük zamma tepki: Borç veren adam zam mı yapar?


Yazılı açıklama yapan Ali Akar şu ifadelere yer verdi: 

"Akepe iktidara geleli hep fakirin sırtına yükü bindirdi, tuzu kuruların ekmeğine bal sürdü sürdürmeye de devam etmekte.

Enflasyon %10 ların altında diyen vicdansızlara soruyorum %40 zam neden? Vatandaşlarımız akaryakıtı zaten %70 vergiyle kullanıyorlar kat kat vergi veriyorlar. Al otomobilden ver Suriyeliye, al vatandaşdan ver yandaşa, biz Suriyelileri bakmak zorunda değiliz, biz rantçı yabancılara %30 larda faiz ödemek zorunda değiliz sizin açıklarınızı vatandaşa kapattırıyorsunuz. Hani imefeye borç veriyorduk borç veren adam zam yapar mı? böyle ahlaki değerlerden yoksun bir iktidar daha görmedik.

İktidarda olanlara sesleniyorum tasarruf yapmayın Ampul saray durmadan uçak alsın katrilyonlar harcasın kurumlar durmadan araç alsın fuzuli harcamalar hat safhada bunları azaltmayı düşünmüyorsunuz değil mi vur vatandaşın sırtına bre vicdansızlar. Bakana soruyorum AĞ mısın ? TOR mu?  BAL mısın? ZEHİR mi ? Belli torsun vatandaşın cebinde ne varsa toplayacaksın. Bu zamları geri alın, milletin adamı nerede hadi müdahale etsin, yoksa danışıklı dövüş mü siz yapın ben kaldırayım vitrine bir daha oynayayım, milletin adamı olduğumu bir daha göstereyim mi dedi. Yeter ki kaldırsın o da kabul bu vergiye ısrar etmek vicdansızlıktır. Bu zammı kaldırın... kaldırın ...kaldırın"
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset