Milletvekili listeleri YSK’ya sunuldu: Sürprizler var !

Siyasi partiler milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na sunarken, ortaya sürprizler de çıktı.MHP'den istifa eden Tuğrul Türkeş, Ankara'da AK Parti'den aday gösterildi. İkinci sürpriz ise Ali Babacan'ın adaylığıydı. Babacan da listeye Ankara'd

Milletvekili listeleri YSK’ya sunuldu: Sürprizler var !

Siyasi partiler milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na sunarken, ortaya sürprizler de çıktı.

MHP'den istifa eden Tuğrul Türkeş, Ankara'da AK Parti'den aday gösterildi. İkinci sürpriz ise Ali Babacan'ın adaylığıydı. Babacan da listeye Ankara'dan girdi. Başbakan Davutoğlu'nun tercihi ise yine memleketi Konya oldu.

CHP

CHP'de Genel Başkan Yardımcıları Ercan Karakaş ve Murat Özçelik listede yer almazken, Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'den, eski Genel Başkan Deniz Baykal Antalya ikinci sıradan, muhalif isimlerden Muharrem İnce de Yalova birinci sıradan yeniden aday gösterildi.

MHP

MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli, memleketi Osmaniye'de birinci sıradan aday olurken, 7 Haziran'daki seçimin ardından kulislerde adı Meclis Başkanlığı için geçen, bu nedenle de MHP lideri Bahçeli'nin tepki gösterdiği Meral Akşener listede yer bulamadı.

HDP

HDP'de ise 7 Haziran listeleri büyük oranda korundu. Eş Genel Başkanlardan Selahattin Demirtaş İstanbul'dan, Figen Yüksekdağ ise Van'dan tekrar aday oldu. Seçim hükümetinde bakanlığı reddeden Levent Tüzel ise, adaylık başvurusu yapmadığı için listede yer almadı.

Milletvekili listeleri YSK’ya sunuldu: Sürprizler var !

Milletvekili listeleri YSK’ya sunuldu: Sürprizler var !

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset