MHPLi vekil Okutan'dan duygusal mesaj

Trabzon Eski valisi MHP isparta Milletvekili Okuyan" Partimi gönlümüzden de alıp atacak halleri yok ya" dedi.

MHPLi vekil Okutan'dan duygusal mesaj
MHP'den ihraç edilen Trabzon Eski valisi Isparta Milletvekili Nuri Okutan, "Eskiden de Türk milliyetçisiydim, şimdi de. Yine öyle olacak. Partimizin bir neferiyiz. Gönlümüzden de alıp atacak halleri yok ya" dedi.
Isparta Milletvekili Nuri Okutan, MHP'den ihraç kararını basından öğrendiğini söyledi. Henüz kendisine ulaşan bir şey olmadığını belirten Okutan, parti yöneticilerinin kendileri için 'ağır disiplinsizlik teşkil edecek, manevi şahsiyetleri rencide edecek ya da partinin gelişmesine mani olacak davranışlarda bulundukları' yönünde suçlamalarda bulunduğunu anlattı. Nuri Okutan, şöyle devam etti:

"Üzgünüz. Bu suçlamaları hak etmedik. Partiden atılmaktan üzgünüz. Ama kimseye kırgın ve kızgın değiliz. Ancak üzgünüz. Biz parti tüzüğümüze göre parlamenter demokratik sistemi savunuyoruz. Tüzüğümüzde yazılı bir şey. Parti programımızda, seçim beyannamemizde hala demokratik parlamenter sistemin savunucusu ve başkanlık sistemine karşı duruşumuz var. Ortada partiyi ve bizi bağlayacak bir karar yok. Tüzük, beyanname ortada iken toplantı yapılmış, partiyi ve bizi bağlayacak bir karar yok. Biz partimiz program ve tüzüğüne uygun olarak hareket ediyoruz. Daha önceki genel başkanımız ve genel başkan yardımcılarımızın beyanlarına göre hareket ediyoruz." 

"HER ŞEY SAKLI GİZLİ YAPILDI" 

Önceki parti yöneticilerinin 'Cumhurbaşkanı da olsa gücünü hukuktan alması lazım. Biz cumhurbaşkanına göre hukuku mu uyduralım?' diye eleştirilerde bulunarak parlamenter sistemi istediğini anlatan Okutan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün devlet, millet ve cumhuriyet için 'evet' noktasına geldiler. Devlet ve millet için olsaydı bunu ben bilirdim. Tam da bu gerekçelerle biz de 'hayır'ı savunuyoruz. Madem millet ve devlet için acil bir konuydu neden 2019'da geçerli kılınıyor. Partimiz tarafından bu konu baştan ortaya konabilir, tartışılabilirdi, hepimiz aynı yerde olabilirdik. Ama böyle olmadı. Her şey saklı, gizli yapıldı. Kırgın ve kızgın değiliz. Bizim genel başkanımız, partideki yöneticiler ağabeylerimiz."

"HUKUKİ MÜCADELEYİ VERECEĞİZ" 

Duruşunu sürdüreceğini ve bunu inat olsun diye değil böyle inandığı için yapacağını kaydeden Nuri Okutan, şöyle devam etti:

"Kişisel beklentimiz olsa, kişisel beka anlayışıyla davranmış olsak genel başkanımızı mı, cumhurbaşkanımızı mı kıracağız? Kişisel olsaydı inanın bu fedakarlıkta bulunurduk. Ama bu memleket için. Ben 30 yıl devlette çalıştım. Mülki idare amirliği yaptım. Beni aldatamazlar. Birazcık devlet bilgisi olan adamı aldatamazlar. İtiraz edeceğim. Parti bizim partimiz. Ben eskiden de Türk milliyetçisiydim, şimdi de. Yine öyle olacak. Gönlümüzden, kişiliğimizden en ufak taviz söz konusu olamaz. Partimizin bir neferiyiz. Gönlümüzden de alıp atacak halleri yok ya. Hukuki mücadeleyi vereceğiz. Ben doğru yerde duruyorum. Doğruyu yapıyorum. Ak Parti kendisine genel başkan seçiyor. Ak Parti'nin programına uygun olabilir. Benim programına uygun değil. Benim genel başkanım var. Biz Ak Parti'nin dümenine uyamayız. Doğru da değildir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler