MHP'de Koray Aydın gerginliği !

 Ortadoğu gazetesi, genel başkanlığa aday olacağı sinyalini veren Koray Aydın’a sürmanşetten yayınladığı yazıyla tavır aldı. Ya istifaya ya ihraca!MHP’nin 4 Kasım’da yapılacak kongresinde aday olacağı sinyalini veren MHP Milletvekili Koray Aydın’a, partin

MHP'de Koray Aydın gerginliği !

 

Ortadoğu gazetesi, genel başkanlığa aday olacağı sinyalini veren Koray Aydın’a sürmanşetten yayınladığı yazıyla tavır aldı.

 

Ya istifaya ya ihraca!

MHP’nin 4 Kasım’da yapılacak kongresinde aday olacağı sinyalini veren MHP Milletvekili Koray Aydın’a, partinin yayın organı Ortadoğu Gazetesi’nden tepki geldi. ‘“MHP Genel Başkanlığı İhale ile Alınabilecek Bir Yer Değildir” sürmanşetiyle çıkan gazete, yazar Neval Kavcar’ın ağır eleştiriler içeren yazısını öne çıkardı.

 

“Şüpheden Sanık Yararlanır İlkesinden Lider Çıkmaz” başlığıyla verilen yazının bazı bölümleri şöyle: “Koray Bey kendisini Atatürk sanıyor: MHP, işgal altındadır. MHP’yi kurtarmak için yollara düştüm. MHP genel merkezi, İngiliz işgalcileri ile birlik içindeki Osmanlı hükümeti gibi davranıyor. Bizim ihanet içinde olduğumuzu söylüyor diyor. O salona havayı koklamak, yandaşlığını göstermek ya da başka sebeple gidenler içinden bir Allah’ın kulu çıkıp ‘sözleriniz haddi aştı’ niye demedi? ...

 

Nereye koşuyor?

MHP genel başkanlığı ihale ile alınabilecek bir yer değildir. Koray Aydın ‘şüpheden sanık yararlanır’ ilkesi gereği , hukuki boşluktan yararlanmıştır....’Şüpheden sanık yararlanır’ ilkesinden yaralanmak, hukuki berati getirmiş. Ya vicdanlar? Koray Aydın ekibinin attığı Kerkük iftirası diğerleri ne olacak? Hülasa, MHP genel başkanlığı ihale ile alınabilecek bir yer değildir. Vicdanlarda aklanmamış kişilerin o makama talip olması züldür. Ülkücü hareket, kan ve inançla korunan vatandır. Vatan söz konusu olduğunda, paranın hükmü kalkar. ‘Şüpheden sanık yararlanır’ ilkesi, ceza yargılaması hukukunda geçerli olan ve mevzuatımızda yazılı olarak hükme bağlanmamış bulunan bir ispat kuralıdır. Böylece masum bir kimsenin cezalandırılmasındansa, suçlu bir kimsenin serbest bırakılması daha üstün tutulmaktadır.

 

Koray Aydın Nereye Koşuyor? Aydın’da ‘İstiklal Savaşı’ döneminden dem vurulunca tesadüf müdür dedim fakat Yeniçağ yazarı İsraif Kumbasar da aynı temelde yazmış. Anlaşılıyor ki ekip, imaj olarak ‘İstiklâl Savaşını’ seçmiş.

 

İzahı gereken mal varlığı

Bunlar mı İnkılâp tarihi bilmiyor mu, ben mi? Atatürk cebinde para ile mi dolaştı Anadolu’yu? Köşe yazarları ve gazetesi mi vardı destekleyen, çamur atan? “Sanığın izahı gereken toplam mal varlığı tutarı 1.853.411.483.414.TL” nerde, canından başka verecek şeyi olmayan Atatürk ve kahramanlar nerde? Başka bir şey daha yazacağım fakat sakal ve bıyık durumu var. MHP yönetimini işgal kuvvetleri ile bir tutma edepsizliği yapanların partide tutulması ayrı problem. Daha açayım, yönetimi işgalcilerle hareket eden İstanbul hükümetine benzetiyor verdiği örnekle. İllâki İstiklâl Savaşı döneminden örnek arıyorlarsa, sürü ile isyancı var. Meselâ; Ethem isyanı gibi. İşte o hareket tarzı içindeler. MHP’yi yükseltmekten bahsedip, yıkmaya gelir gibi hâlleri var. Vicdanlarda aklanmamış Koray Aydın’la halktan nasıl oy isteyecekler? Gaye, AKP’nin yıkıcı politikalarına direnen MHP cephesini dağıtmak mı? Koray Aydın nereye koşuyor derseniz, ‘ya istifaya ya da ihraca’ derim.”

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset