MHP'nin adayı kim

2004 yılında yapılan Belediye Başkanlığı seçimlerinde aday Mustafa Yılmaz Odabaş  ile  4.980; Trabzon İl Genel Meclisi'nde 45.300 oy olan MHP; henüz adayını açıklamadı.  MHP Trabzon İl Başkanı  Nihat Birinci göreve atandıklarında yönetimini tanıtırken yap

MHP'nin adayı kim


2004 yılında yapılan Belediye Başkanlığı seçimlerinde aday Mustafa Yılmaz Odabaş  ile  4.980; Trabzon İl Genel Meclisi'nde 45.300 oy olan MHP; henüz adayını açıklamadı. 

MHP Trabzon İl Başkanı  Nihat Birinci göreve atandıklarında yönetimini tanıtırken yaptığı açıklamada yerel seçimlere ciddi bir şekilde hazırlanacaklarını belirterek;  Trabzon Belediyesini kazanacaklarını ifade etmişti. 

Birinci göreve başladığında yaptığı açıklamada çok iddialı bir şekilde “Sizlerin de bildiği gibi önümüzdeki süreçte Türkiye genelinde belediye seçimleri yapılacaktır. Bu seçimler Trabzon'umuz için büyük önem arz etmektedir. Şöyle geriye dönüp baktığımızda Trabzon da belediye CHP ve AKP arasında gidip gelmiştir. Kalıcı bir eserleri var mıdır, yoktur vatandaşımız bunlardan memnun mudur, değildir. O halde Trabzon da belediyede bir kan değişikliği şarttır. MHP bu değişikliğe taliptir. Önümüzdeki günlerde MHP teşkilatlan yapacakları çalışmalarla göstereceği aday ve belediye encümen üyeleri ile bu konuda ne kadar ciddi olduğunu bütün kamuoyuna gösterecek seçimlerde belediyeyi teslim alarak Trabzon'u Türkiye'de çekim merkezi haline getirecek azim ve kararlığındadır" demişti.

MHP'de 29  Mart Yerel seçimleri ile ilgili olarak Trabzon'da; Dr. İrfan Coşkun ve Coşkun Dilber'in adı gündeme gelmişti.  Ancak her iki aday namzeti de aday olmayacaklarını açıklamışlardı. Gelinen süreçte MHP'den başka bir adayın olmamasının,  MHP çevrelerinde farklı yorumlara neden olduğu ileri sürülüyor.  Bu güne kadar Cumhuriyet Halk Partisi ve Saadet Partisi adaylarını açıklarken, Ak Parti resmi olarak başvuruda bulunan 3 adayın dışında, bazı isimleri de kamuoyu yoklamaları ile Trabzon halkına soruyor.  Trabzon'da  MHP'ye adaylık için başvuran olup olmadığı da henüz açıklanmadı. 

Genel seçimlerde Kamu görevlilerinin yoğun ilgisini çeken MHP'ye;  yerel seçimlerde görevinden istifa ederek aday olan kamu görevlisi olmaması da dikkatlerden kaçmıyor.  Özellikle üniversite çevrelerinden akademisyenlerin her seçimde ilgi odağı haline gelen MHP'ye bu seçimlerde akademisyen ilgisi de yok gibi…

Ak Parti'nin adaylar arasından, Volkan Canalioğlu ile yarışabilecek aday bulmakta çektiği sıkıntıları MHP'de yaşıyor olabilir.  Bilinen bir gerçek var ki;  MHP'ye gönül vermiş çok sayıda seçmen bir an önce adaylarının açıklanmasını bekliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset