MHP'de tüzük kurultayı toplanıyor

MHP'den çağrı heyeti tartışmalara neden olan Tüzük kurultayını yarın topluyor.

MHP'de tüzük kurultayı toplanıyor
MHP'de seçimlerden sonra muhalik kesimin girişimleri ile gelinen noktada çağrı heyeti yarın Tüzük kurultayını topluyor.

MHP’de muhaliflerin 1 Kasım seçiminin hemen ardından başlattığı girişimler sonucunda mahkemeler ve hukuki tartışmalarla geçen 7 ayın ardından; 3 kişilik çağrı heyeti tüzük kurultayını yarın topluyor.

Muhalefetin talebiyle yapılan tüzük kurultayını “Korsan” diye nitelendiren genel merkez, aldığı davete rağmen kurultaya katılmayacak. Genel merkez, kurultayda tüzük değişirse, bunu illegal ilan edip mahkemeye gitmeye hazırlanıyor. Bu arada çağrı heyeti, genel başkan veya görevlendireceği bir kişi olmazsa kurultay toplanamayacağını savunan genel merkeze, delegenin kararıyla kurultaya devam edilebileceği yanıtını verdi.

Kurultayda tüzüğün, “olağanüstü kurultayda genel başkan seçimi yapılmasını engelleyen hükmü”nün değiştirilmesi oylanacak. Genel merkezin tezine göre kurultayın çalışmaya başlayabilmesi için bin 211 delegeden en az 800’ünün bulunması gerekiyor. Muhalifler ise 595 delege ile kurultayın açılabileceğini savunuyor. Hâkim gözetiminde yapılmayan kurultayın, tartışmalara meydan verilmemesi için kamera gözetiminde yapılması planlandı. Salonda her şey kayıt altına alınacak.

Koray Aydın, Meral Akşener ve Süleyman Servet Sazak, dün yaptıkları açıklamalarla delegeyi kurultaya çağırdı. (Habertürk)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler