Meral Akşener'den flaş karar! Açıkladı..

Meral Akşener, kongre kararı aldığını ve aday olmayacağını söyledi.

Meral Akşener'den flaş karar! Açıkladı..

İYİ Parti'nin Afyonkarahisar'da yapılan 1. Çalıştayı'nda çıkan tartışmalar üzerine Genel Başkan Meral Akşener, "Parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.

İddiaya göre, çalıştayın son gününde yapılan kapalı oturumda partililer arasında tartışma yaşandı. Partililer, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde Akşener'in izlediği siyaseti eleştirdi. Bunun üzerine çıkan tartışmalar büyüyünce Akşener, "istifa ediyorum" dedi. İddiaya göre, tartışmaların yatışmasının ardından Akşener, ikna edildi. Bu sırada bazı partililer sosyal medyadan "istifa açıklaması" yaptı.

İYİ Parti GİK Üyesi Fatih Eryılmaz, istifasını Twitter hesabından duyurarak, "İYİ Parti'den istifa ediyorum. Gerekli açıklamayı daha sonra yapacağım" ifadesini kullandı. 15 Temmuz gecesi Ankara Emniyeti önüne gelen tanklara karşı ilk direnişi başlatan emniyet amiri olan Mehmet Fatih Eryılmaz, darbecilerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanmış ve "gazi" olmuştu.

Bazı kaynaklara göre; Kurultayda kavga çıktığı, bir gencin burnu kırılınca Akşener de sinirden bayıldığı iddia edildi. Sonra da 'istifa ediyorum' dediği öne sürüldü.

Akşener'in, kısa süre içerisinde bir açıklama yapacağı kaydedildi. Kapalı oturumda çıkan tartışmalar sırasında, bazı partililerin "olağanüstü kurultay" çağrısında bulunduğu öğrenildi.

Yapılan toplantıda seçimdeki başarısızlığın milletvekili listelerinden kaynaklandığı yönünde eleştiriler oldu. Listeleri de ağırlıklı olarak Genel Başkan Meral Akşener yaptığı için sorumluluğu üzerine alıyor ve istifa ettiği iddia edildi. Ancak araya giren yönetim tarafından istifasını geri alması konusunda ikna edilmeye çalışıldığı öne sürüldü.

İYİ Parti kurucu üyelerinden Ali Türkşen de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstifa filan yok sadece seçimli kongre kararı aldı sayın başkanımız. Her hangi bir sıkıntı yok. İYİ Parti yoluna aynı şekilde devam edecek" dedi.

AKŞENER'DEN İLK AÇIKLAMA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter'dan yaptığı açıklamayla, yeniden aday olmayacağını açıkladı ve şunları yazdı: "Parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum." dedi.

meral akşener

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset