Kurtulmuş sözlerine açıklık getirdi !

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Has Parti'deki genel başkanlık sürecinde çok konuşulan açıklaması üzerine konuştu. Kurtulmuş: “Karunlaşma ve firavunlaşma sözünü hem kendi siyasetim için hem de herkes için söyledim!” AK Parti Genel Başka

Kurtulmuş sözlerine açıklık getirdi !

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Has Parti'deki genel başkanlık sürecinde çok konuşulan açıklaması üzerine konuştu.
 
Kurtulmuş: “Karunlaşma ve firavunlaşma sözünü hem kendi siyasetim için hem de herkes için söyledim!”
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş , gündeme ve AK Parti'ye geçiş sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
‘Karunlaşmayacağız, firavunlaşmayacağız, belamlaşmayacağız' sözü üzerine açıklama yapan Kurtulmuş; “Bu benim Genel Başkanlığa ilk başladığım dönemden itibaren söylediğim sözlerdi.
 
Biz medeniyet değerleri üzerinde siyaset yapılmasını doğru buluyoruz. Bunun en temel değerlerinden birisi de insanların eşitliği prensibidir. Yani bütün insanlar yaradılışta eşittir, bu eşitliği bozan birtakım toplumsal hastalıklar vardır, bunların ortadan kaldırılması siyasetin temel vazifesidir.
 
Bunlardan birisi de Karunlaşmaktır. Yani mali gücü eline alarak ben insanlardan üstünüm demektir. Bir diğeri firavunlaşmaktır. Yani siyasal gücü eline alarak üstünlük iddiasında bulunmaktır. Üçüncüsü de dini açıdan insanların üzerinde bir üstünlük iddiasında bulunmaktır. Bu söylediğim şey medeniyet siyasetinin genel çerçevesidir.
 
Bunu her yerde söyledim. Hem kendi siyasetim için hem de herkes için bu sözleri söyledim ben!” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset