Küçükçekmece’de cinsel istismar olayı ile ilgili gözaltı sayısı 9'a çıktı

İstanbul Küçükçekmece'de cinsel istismar olayı ile ilgili gözaltı sayısı 9'a çıktı.

Küçükçekmece’de cinsel istismar olayı ile ilgili gözaltı sayısı 9'a çıktı

İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan zanlının da aralarında bulunduğu toplam 9 kişi gözaltına alındı. Zanlının pasaportunun olmadığı 1,5 yıl önce kaçak yollarla ülkeye girdiği öğrenildi. 

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde 22 Nisan tarihinde 5 yaşındaki kız çocuğu M.E. cinsel istismarda bulunulduğunun ortaya çıkması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ve Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden oluşan özel bir ekip kurulmuştu. Olayın ardından harekete geçen ekipler, çevredeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek tespit ettiği Pakistan uyruklu 19 yaşındaki zanlı M.V.’yi dün akşam evine yaptığı baskında gözaltına aldı. M.V. ile birlikte 2'si Türk 8 kişi daha gözaltına alındı. 

1,5 yıl önce kaçak yollarla Türkiye’ye girmiş 
Öte yandan polis, evinde gözaltına alınan zanlının pasaportunun olmadığını 1,5 yıl önce kaçak yollarla Türkiye’ye girdiğini belirledi. Seyyar çanta satıcılığı yaptığı öğrenilen zanlı M.V.’nin emniyetteki sorgusunun sürdüğü bilgisine ulaşıldı. Şüpheli M.V.'nin olay günü giydiği elbiselerinin ise incelemeye alındığı belirtildi. 

KAMERALAR SAATLERCE İZLENDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Küçükçekmece'de istismara uğrayan 5 yaşındaki küçük kız çocuğunun olayının failinin yakalandığını duyurdu. Olaydan sonra harekete geçen polis, incelediği güvenlik kamera görüntüsünden faile ulaştı. Şüphelinin olay günü giydiği elbiseleri incelenmek üzere el konuldu. Olayın ardından harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, birçok güvenlik kamera görüntüsünü incelemeye aldı. Saatlerce süren incelemelerde küçük kızın verdiği eşkâle uyan bir şüpheli belirlendi. Kameraya takılan şüpheli adım adım izlendi.

GÖZALTI SAYISI 9 OLDU

Operasyonda gözaltı sayısı 9'a yükseldi. Gözaltına alınanlardan 7'si yabancı uyruklu olduğu belirtilirken zanlıların sorgusu sürüyor.

ELBİSELER İNCELEMEYE ALINDI

Gözaltına alınan 4 kişiden birinin olayın faili olduğu belirtiliyor. Olay günü giydiği kıyafetlerde bulunup incelenmek üzere el konuldu. Olayla ilgili çok yönlü çalışma yapılıyor.

BAKAN SELÇUK: DAVAYA MÜDAHİL OLACAĞIZ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, olayla ilgili 3 kişinin görevlendirildiğini, klinik psikoloğun 24 saat çocuğun yanında olacağını açıkladı.

"Bakanlık olarak ilk günden bu zamana kadar anlık olarak çocuğumuzun tedavi sürecini ve rehabilitasyonunu takip ediyoruz" diyen Selçuk, failin en ağır cezayı alması için adli süreci yakinen takip edere, tüm davalara müdahil olacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler