Kubilay Çiçek: "Kontrollü normalleşme mi, sosyal hayatın kontrolü mü?”

Deva Partisi İl Başkanı Kubilay Çiçek: “Kontrollü normalleşme mi, sosyal hayatın kontrolü mü?”

Kubilay Çiçek: "Kontrollü normalleşme mi, sosyal hayatın kontrolü mü?”

Deva Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek, hükumetin açıkladığı normalleşme paketi hakkında açıklamalarda bulundu.

Kubilay Çiçek şunları söyledi;

Esnaf dört gözle açılmayı beklerken, dün açıklanan kontrollü normalleşme kuralları özellikle kafe ve restorant işletmecilerini hayal kırıklığına uğratmıştır. Kafe işletmecileriyle yaptığımız görüşmelerde, günlük cirolarının ortalama yüzde 70’ini saat 20:00 ile 00:00 arasında kazandıklarını söylemektedirler.  Bunun üzerine, kapanma saatlerinin neden 21:00 ile sınırlandırıldığının rasyonel bir açıklaması da yapılmamıştır. Belli ki bu karalar alınırken ne esnaflarımızın durumu ne de pandemi ile mücadele konusu gözetilmemiştir. Bu durum bize bu kuralların, sosyal hayatın kontrolüne yönelik bazı kararlar olduğunu düşünürtmektedir. 

Şimdi hükumete soruyoruz ; derdiniz esnafın problemlerini çözmek ise neden esnafın sesine kulak vermeyip, 21:00’da kapatmaya zorluyorsunuz? Yok eğer derdiniz pandemi ile mücadele etmek ise, virüsün 21:00’dan sonra daha bulaşıcı olduğu ile ilgili veriler mi elde ettiniz de 21:00 a kadar izin veriyorsunuz? 

Yasaklar ile mücadele etmek için yola çıkan bir siyasi parti, bugün pandemiyi de bahane ederek bazı yasaklarla ülkenin sosyal dokusunu dönüştürmek istiyor. İnsanlar yaz akşamları sokaklarda yürümesin, gülmesin, sosyalleşmesin istiyor. Hava karardığında herkes evde olsun istiyor , sahillerde gençler gitar çalıp eğlenmesin istiyor. Sözün özü , vatandaşımızı fakirliğe mahkum ettikleri gibi, mutsuzluğa da mahkum etmek istiyorlar. 

Deva partisi olarak hükumeti rasyonaliteye , esnafın sesine kulak vermeye ve toplum mühendisliği yapmaktan vazgeçmeye davet ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler