Kritik görüşmede neler konuşuldu ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'yi kabulünde, ikili ilişkiler ve bölgesel sorunların ele alındığı bildirildi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı

Kritik görüşmede neler konuşuldu ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'yi kabulünde, ikili ilişkiler ve bölgesel sorunların ele alındığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabulünde, terörle mücadelenin ve bu konudaki işbirliğinin bölgenin istikrarı açısından da önemli olduğu vurgulandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, DAİŞ ve PKK da dahil olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadele hususunda Türkiye'nin kararlılığına değinerek, DAİŞ'le mücadele konusunda Uluslararası Koalisyona sağlanan katkılar üzerinde de durduğu öğrenildi. Görüşmede, Tarafların Türkmenler, Kürtler ve Arapların bölgede uyum ve barış içinde yaşamalarını teşvik için özen gösterilmesinin yanı sıra, Irak'ın huzuru açısından mezhep çatışmasını körükleyici tutumlardan kaçınılması gerektiğine dikkati çekildiği kaydedildi.

Kritik görüşmede neler konuşuldu ?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset