Koray Aydın'dan YSK'ya tepki

Trabzon eski Milletvekili ve eski Bakan Koray Aydın, YSK’nın seçimlerde eşitlik ilkesine aykırı yayın yapan özel radyo ve TV'lere ceza verme yetkisinin KHK ile kaldırılmasına sert çıktı.

Koray Aydın'dan YSK'ya tepki

Trabzon eski Milletvekili ve MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, YSK’nın seçimlerde eşitlik ilkesine aykırı yayın yapan özel radyo ve TV'lere ceza verme yetkisinin KHK ile kaldırılmasına tepki gösterdi.


MHP'li Koray Aydın, “Yandaş medya için artık dikensiz bir gül bahçesi kurulmuştur” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Koray Aydın, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yaptığı açıklamada, 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile YSK’nın seçimlerde eşitlik ilkesine aykırı yayın yapan özel radyo ve TV'lere ceza verme yetkisinin kaldırılmasına tepki gösterdi.

KHK ile kaldırılmasının anayasaya aykırı olduğunu söyleyen Aydın, “687 sayılı KHK ile yayın durdurma ve para cezası gibi tehditlerden kurtulan yandaş medya için artık dikensiz bir gül bahçesi kurulmuştur” ifadelerini kullandı.İşte Aydın’ın Twitter hesabından yaptığı o açıklama:

HALKIN HABER ALMA HAKKINA DARBE VURULDU

“Ülkeyi KHK’larla yöneten iktidar, sıklıkla başvurduğu “torba yasalar”  gibi, “torba KHK”lar çıkarmayı da alışkanlık hâline getirmiştir. YSK’nın seçimlerde eşitlik ilkesine aykırı yayın yapan özel radyo ve TV'lere ceza verme yetkisinin KHK ile kaldırılması anayasaya aykırıdır. 687 sayılı KHK ile yayın durdurma ve para cezası gibi tehditlerden kurtulan yandaş medya için artık dikensiz bir gül bahçesi kurulmuştur. 687 sayılı KHK, halkın özgür ve doğru haber alma hakkına büyük bir darbe vurmuş, referandum seçimlerine daha şimdiden gölge düşürmüştür.

TEK ADAM YÖNETİMİNE TARİHİ DERS VERİLECEK

OHAL şartlarında seçim yapılmayacak” söylemi yalan olmuş, olağan hale gelen OHAL uygulaması iktidarın lehinde fırsata dönüştürülmüştür. “Evet” diyenlere her türlü imkânın pervasızca sunulduğu, “hayır” diyenlerin elinin kolunun bağlandığı bir seçimin neresi eşit olacaktır?  Türk milleti bu referandumda iradesine yönelik bütün baskılara ve tek adam yönetimine “hayır” diyecek; tarihi bir ders verecektir. “Kaynak: Aydın: "Yandaş medya için dikensiz gül bahçesi!" 




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset