Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''TBMM Başkanı, komisyonları denetleme görevinin gereği olarak, komisyon başkanını, grup başkanvekillerini dinleyerek ve tutanakları gözden geçirerek kararını vermek durumundadır. Bu karar, demokrasiden yana bir karar

Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''TBMM Başkanı, komisyonları denetleme görevinin gereği olarak, komisyon başkanını, grup başkanvekillerini dinleyerek ve tutanakları gözden geçirerek kararını vermek durumundadır. Bu karar, demokrasiden yana bir karar mı olacak yoksa bir kişinin egemenliğinin gereği olarak mı, TBMM Başkanı o kişinin sözcüsü mü olacak? Bunu hep beraber göreceğiz ve tanığı olacağız'' dedi.

Kılıçdaroğlu, OSİAD'ın Genel Kurulu'na gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu bir gazetecinin, TBMM Milli Eğitim Komisyonu çalışmalarıyla ilgili ''Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Meclis Başkanı'nın metni iade etmesine ilişkin bir yetkisinin olmadığını söyledi. Sizin de iç tüzüğe aykırılık iddialarınız sürüyor. Bununla ilgili değerlendirmeleriniz nelerdir'' sorusu üzerine şöyle konuştu:

''4 4 4 ile ilgili Sayın Cemil Çiçek'in üzerine düşen büyük bir görev var. Komisyon çalışmamıştır. Teklif Komisyon'dan çalınmıştır. Gizli kapaklı iş olmaz, tartışma olmamıştır. Sadece kaba şiddet uygulanmıştır. Milletvekillerimiz bu süre içinde tekmelenmiş, yerlerde dövülmüştür. Kaba kuvvetin egemen olduğu bir ortamda zaten görüşme olmaz. TBMM Başkanı'nın komisyonları denetleme görevi vardır. Denetleme görevinin gereğini komisyon başkanını çağırarak, onu dinleyerek, grup başkanvekillerini çağırarak, onları dinleyerek ve tutanakları gözden geçirerek kararını vermek durumundadır. Sağlıklı bir komisyon çalışması bekliyorsak bunu sağlamak zorunda olan da TBMM Başkanı'dır. Sayın Başkan'a büyük görev düşmektedir''

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in vereceği kararı sabırla beklediklerini belirten Kılıçdaroğlu, ''Bu karar demokrasiden yana bir karar mı olacak yoksa bir kişinin egemenliğinin gereği olarak mı, TBMM Başkanı o kişinin sözcüsü mü olacak? Bunu hep beraber göreceğiz ve tanığı olacağız'' diye konuştu.

Afganistan'da 12 Türk askerinin şehit olması
Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, ''MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli, 'Afganistan'da bizim ne işimiz var, artık askerleri çekmemiz gerekiyor' dedi. Sizin bu konuyla ilgili yaklaşımınız nedir'' sorusunu ''Tüm vatandaşlarımız Yılmaz Özdil'in bugünkü yazısını okumalı. Herkesin duyguları aslında o yazıda var. 12 şehit gerçekten yüreğimizi burktu. İçimiz kan ağlıyor. Gencecik insanlar, ülkelerinden çoluk çocuğundan uzakta oralarda ülkenin çıkarlarını savunmak için mi bulunuyorlar gibi bir soruyu haklı olarak bizim aklımıza getiriyor'' diye yanıtladı.

Tampon bölge tartışmaları
Suriye'den gelenlerle ilgili tampon bölge konusunun tartışıldığının söylenmesi üzerine de Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Tampon bölge nerede kurulacak. Suriye topraklarında mı? Biz Suriye topraklarına ne diye gireceğiz? Yarın bir başka ülke gelip Türkiye topraklarına tampon bölge kurarsa, 'siz zamanında Suriye'de yaptınız şimdi sıra Türkiye'ye geldi' diye bir soru gelirse nasıl yanıt vereceğiz. Suriye konusunda Batı'nın egemen güçlerinin Ortadoğu'daki taşeronluğunu Türkiye yapmamalıdır, yapamaz. Türkiye Cumhuriyeti bağımsız bir devlettir, ulusal kurtuluş savaşı sonunda kurulmuştur. Bir ülkenin taşeronluğunu yapan hükümet, Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmamaktadır. Bu konuda hükümetin kamuoyuna çok daha net yanıtlar vermesi lazım.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler