Kılıçdaroğlu'na ağır eleştiri !

 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir programda Suriye konusundaki soruları cevapladı. Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirileri ile ilgili olarak, Kılıçdaroğlu’nun “ahlaki formasyon eksikliği” olduğunu söyledi. Davutoğlu

Kılıçdaroğlu'na ağır eleştiri !

 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir programda Suriye konusundaki soruları cevapladı.

 

Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirileri ile ilgili olarak, Kılıçdaroğlu’nun “ahlaki formasyon eksikliği” olduğunu söyledi. Davutoğlu, “Orada geçen ifadeyi Allah aşkına hangi CHP’li uluorta bir yerde kullanır. Toplumumuzun bir ahlaki değeri var. Böyle bir zihin  eleştirebilir, hakaret edebilir, küfredebilir, ama böyle bir zihin Türkiye’nin  önüne, halkının önüne tek bir siyaset koyamaz” dedi. Suriye’nin kuzeyinde tamamen PKK hakimmiş gibi gösterildiğini söyleyen Davutoğlu, “PKK tek bir yerde bile hakim olsa, küçük bir köyde bile, biz onu risk unsuru olarak görürüz, çünkü bu bir terör unsurudur. Bunu önemsizleştirmek için  söylemiyorum. Ama Kuzey Suriye diye sanki böyle bir kuşak var ve böyle bir harita uyandırılmaya çalışılıyor. Biz o haritaya izin vermeyiz” dedi.

 

Davutoğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile telefonla Suriye’yi görüştü. Davutoğlu, “BM mekanizmaları harekete geçirilmeli”  derken BM Genel Sekreteri, “Türkiye ile benzer kaygıları paylaşıyorum” diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler