Kılıçdaroğlu son uyarısını yaptı !

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında yapılan MYK toplantısında, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün Rumlara etnik temizlik yapıldığına ilişkin Twitter mesajıyla, Paris’te öldürülen Sakine Cansız’ın ailesine taziye ziyareti masaya yatır

Kılıçdaroğlu son uyarısını yaptı !

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında yapılan MYK toplantısında, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün Rumlara etnik temizlik yapıldığına ilişkin Twitter mesajıyla, Paris’te öldürülen Sakine Cansız’ın ailesine taziye ziyareti masaya yatırıldı. 

CHP MYK Aygün’e yaptırım konusunda ikiye bölündü. MYK üyelerinden bazıları, Aygün’ün istifasının alınması veya hakkında disiplin sürecinin işletilmesini talep ettiler. Bazı MYK üyeleri ise bu öneriye karşı çıktı. Kılıçdaroğlu da “Bu partide özgürlük olacak.
 
Herkes düşüncesini de ifade edecek. Ancak parti disiplinine sadık kalınacak. Bundan sonra parti yönetiminden izin almadan kamuoyunda partiye kim zarar verirse gözünün yaşına bakmam, o hesabını verecek” dedi. 
 
AYGÜN’LE GÖRÜŞTÜ
 
MYK’da yapılan değerlendirmenin ardından Hüseyin Aygün konusunda tasarrufta bulunma yetkisi Kılıçdaroğlu’na bırakıldı. Toplantının ardından akşam Aygün’ ü genel merkezdeki makamına çağıran CHP Lideri’nin, “sözlü uyarı ” kararını tebliğ ettiği öğrenildi.
 
Kılıçdaroğlu, “Attığın twit’in kabul edilir tarafı yok. Bir daha böyle açıklamalar istemiyorum. Bu son ol sun. Bir daha affetmem, gereğini yaparım” restini çekti. CHP Genel Başkanı’nın, “Artık sus; zorunlu olmadıkça konuşma ” şeklinde Aygün’ ü tembihlediği de öğrenildi. 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler