Kılıçdaroğlu'ndan yeni "Kürt sorunu" açıklaması

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kürt sorununun çözümü hakkında devam eden tartışma hakkında yeni bir açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, ''Bu ülkeye barışı dostlarımızla getireceğiz'' dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan yeni "Kürt sorunu" açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bay Kemal ve İttifakları" belgeselinin ilk bölümünde, "Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz" demişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziler Haftası kapsamında Ankara'da düzenlenen "Gaziler Buluşması"nda, kürt sorununun çözümüne ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, "Bu ülkeye barışı dostlarımızla getireceğiz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Kılıçdaroğlu'nun, "Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz" açıklamasının ardından İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu, "HDP’li TBMM Başkanvekili oturumları yönetiyor ve hepimiz de onun yönetimine katılıyor muyuz? Bu meşru mu, gayrı-meşru mu tartışmasına en iyi cevaptır. HDP ile AK Parti arasına sıkışan seçmen çıkış yolunu, üçüncü alternatifi arıyor. Hiç kimse Kürt seçmen kitlesini HDP’nin sadık bendesi olarak görmesin. Siyasetin görevi onlara gidecek yeri göstermektir” demişti.

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Kılıçdaroğlu'nu hedef almıştı. Bahçeli, "HDP’yi meşru organ görmek demek, PKK’yı muhatap almak demektir" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset