Kılıçdaroğlu ile görüşecek mi ?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin, "Sayın Kılıçdaroğlu ile bütün bu cenaze ve taziye yoğunluğu içerisinde görüşmemiz mümkün değil. Kendisinin bu çabasını anlamlı bulduğumuzu

Kılıçdaroğlu ile görüşecek mi ?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin, "Sayın Kılıçdaroğlu ile bütün bu cenaze ve taziye yoğunluğu içerisinde görüşmemiz mümkün değil. Kendisinin bu çabasını anlamlı bulduğumuzu belirtmek istiyorum. İlk fırsatta bir araya gelmeyi arzu ediyorum ama bugün yarın olması mümkün değil" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki saldırıda hayatını kaybeden partisinin milletvekili adayı Kübra Meltem Mollaoğlu için kurulan taziye çadırını ziyaret etti. Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Demirtaş, "Saldırının tek bir hedefi olmadığını, tüm toplumun hedefe konulduğunu bilmeliyiz. İyi bir sınav verme adına toplum olarak bundan başarı ile çıkabilmeliyiz" diye konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşme talebini olumlu karşıladıklarını belirten Demirtaş, "Sayın Kılıçdaroğlu ile bütün bu cenaze ve taziye yoğunluğu içerisinde görüşmemiz mümkün değil. Kendisinin bu çabasını anlamlı bulduğumuzu belirtmek istiyorum. İlk fırsatta bir araya gelmeyi arzu ediyorum ama bugün yarın olması mümkün değil. Görüşme talebini olumlu karşılıyoruz ama zamanı ile ilgili bir şey diyemiyorum. Bütün bu cenaze ve taziye yoğunluğu biter bitmez umarım bir araya geliriz" dedi.

Konuşmasında Başbakan Davutoğlu'nu eleştiren Demirtaş, "Kendisine hatırlatmak istiyorum. Iğdır ve Dağlıca'da PKK saldırıları sonrasında asker ve polisler yaşamını yitirdiğinde özellikle Dağlıca'da çok önemli randevularım olmasına rağmen böyle bir acıya duyarsız kalamayız dedik ve yurt dışı gezimizi kesip döndük. Acıyı paylaştık. Şiddeti kabul etmeyeceğimiz ilan ettik. Bunları olmamış gibi sayamazsınız Başbakan olarak. Ne yaptınız; "Dağlıca saldırısının emrini veren Demirtaş" diye gazetelerinize manşet attırdınız. Parti binalarımızı yaktınız, uzaktan seyrettiniz. Biz mi şiddeti körükledik. Sen bir yalancı Başbakansın. Parti binalarımızı yaktıran sizsiniz. 100 insanımız Ankara'nın göbeğinde parçalandı, biz sadece faili işaret ettik. Hedef göstermedik. Bir Türk'ün iş yerini yakın, evini yakın demedik, diyemeyiz. Şiddet şiddeti beslememeli" şeklinde konuştu.

"KANITLASINLAR İSTİFA EDERİM"

Başbakan'ın yalan söylediğini iddia eden Demirtaş, "Benim insanlara "silahlanın" şeklinde çağrı yaptığımı, tweet attığımı söylüyor. Ben istifa etmeye hazırım. Böyle bir çağrı, bu imaya gelecek bir çağrım, tweetim olduğunu ortaya koysunlar ben akşama kadar istifa edeceğim. HDP Eşbaşkanlığı ve milletvekilliğimden istifa edeceğim. Aksi takdirde yalancı Başbakanın özür dilemesini bekliyorum. Asla böyle bir çağrı yapmadık, yapmayız. Biz direnişten söz ediyoruz. Zulme karşı dik durmaktan söz ediyoruz. Direniş dediğimiz budur. İnsanlara hep bunu salık verdik" ifadelerini kullandı.

"KALABALIK MİTİNGLERİ GEREKLİ GÖRMÜYORUM"

Demirtaş, güvenlik gerekçesiyle miting düzenlenmemesinin gündemde olup olmadığının sorulması üzerine şunları söyledi:

"Bu ortamda nasıl miting yapabiliriz. Güvenliği kendimiz de sağlarız. Tek bir kişinin canı bizim seçim çalışmamızdan, mitinglerimizden daha önemlidir. Açıkçası çok da gerek duymuyoruz işin doğrusu. Ben görüş olarak şu saatten sonra kalabalık mitingleri faydalı, gerekli görmüyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler