Karadeniz'e yeni kabinede 8 Bakanlık!

2017 yılı yeni Bakanlar Kurulu'nda Karadenizli 8 isme Bakanlık verildi.

Karadeniz'e yeni kabinede 8 Bakanlık!

Haber61 / Haber Merkezi


2017 yılı Bakanlar Kurulu değişti. Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmenin ardından basının karşısına çıktı. 2017 yılı kabine revizyonunda Doğu Karadeniz'den 8 Bakan yer buldu. 2'si Trabzonlu olmak üzere, Rize, Samsun, Ordu, Gümüşhane, Giresun ve Bayburt'lu isimler bakanlık görevine getirildi.  


İşte yeni kabinedeki Karadenizli Bakanlar ;

- Trabzonlu olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni Bakanlar Kurulu'nda görevine yine devam edecek. 

- AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak Gençlik ve Spor Bakanı oldu. Osman Aşkın Bak yeni görevini Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılkıç'tan devralacak. 

- AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, yapılan revizyonlar beraber Sağlık Bakanlığı'na getirildi. Ahmet Demircan görevini Recep Akdağ'dan devralacak. 

- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 2017 yılı yeni kabinede Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirildi. Ordulu Bakan Numan Kurtulmuş görevini eski Bakan Nabi Avcı'dan devralacak. 

- AK Parti Giresun Milletvekili ve Savunmadan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Milli Savunma Bakanı oldu. Yeni Bakan Canikli görevi Fikri Işık'tan devralacak. 

- AK Parti Bayburt Milletvekili Naci Ağbal, yeni kabine revizyonunda koltuğunu korudu. Naci Ağbal yeniden Maliye Bakanı olarak görevine devam edecek.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da damadı olan AK Parti İstanbul Milletvekili Trabzonlu Berat Albayrak, kabine revizyonunda görevini sürdürecek. Berat Albayrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini yürütüyor. 

- Milli Savunma Bakanı olan Gümüşhaneli Fikri Işık, Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi. Koltuğunu Nurettin Canikli'ye devredecek olan Fikri Işık, Numan Kurtulmuş'un yerine görev yapacak. 


ARTVİN BAKANSIZ KALDI

Kabine revizyonunda dikket çeken detaylardan birisi de Karadenizli bakan sayısı artarken Artvin'den bakanlığın alınması oldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yenilenen Bakanlar Kurulu'nda yer bulamadı. Artvinli olan Faruk Çelik'in yerine Şanlıurfalı Ahmet Eşref Fakıbaba getirildi. 







 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset