Kamer Genç yine ağzını bozdu !

TBMM Genel Kurulu dün küfürlü diyaloglara sahne oldu. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in ağır sözleri karşısında yazmanlar ve vekiller şaştı kaldı. Herkesin donup kaldığı o anlar yazmanların yüz ifadelerinden de anlaşılıyordu.Meclis’teki gerilim CHP A

Kamer Genç yine ağzını bozdu !

TBMM Genel Kurulu dün küfürlü diyaloglara sahne oldu. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in ağır sözleri karşısında yazmanlar ve vekiller şaştı kaldı. Herkesin donup kaldığı o anlar yazmanların yüz ifadelerinden de anlaşılıyordu.

Meclis’teki gerilim CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş’ın “Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarından” dediği Afyonkarahisar Mebusu Ali Çetinkaya’nın vefatının yıldönümü dolayısıyla yaptığı konuşmayla başladı. AKP Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz ise Çetinkaya için “katil” diye bağırdı.
 
TBBM Genel Kurulu'nda konuşma yapan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç öyle sözler sarf etti ki duyanlar şaştı kaldı. Genç, 'Her p.. olmayan insan muhakkak bir milliyeti vardır. Benim milliyetimi ezmeye çalışan ayakları, sahibinin, onun bir yerine s....." dedi.
 
Meclis Genel Kurulu’nda özel hastane yatırımlarıyla ilgili yasanın görüşmeleri İstiklal Mahkemesi kavgasına dönüştü. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in, “Her p.. olmayan insan muhakkak bir milliyeti vardır. Benim milliyetimi ezmeye çalışan ayakları, sahibinin, onun bir yerine s.....” sözlerine AK Partililer tepki gösterdi
 
Atışma öğlen başladı
 
Tartışma, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş'ın, "ulusal Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarından" dediği merhum Afyonkarahisar Milletvekili Ali Çetinkaya'nın ölümünün yıldönümü dolayısıyla yaptığı konuşmayla başladı. Toptaş, Çetinkaya'nın "Kurtuluş Savaşı'nın ilk ateşini yakan kahramanlardan olduğunu", Bayındırlık ve Ulaştırma bakanlıkları ile İstiklal Mahkemeleri Başkanlığı yaptığını söyledi.
"Mustafa Kemal'in katli vacip"
 
CHP Milletvekili Orhan Düzgün ise İskilipli Atıf Hoca'nın yazdığı öne sürülen metinden, "Harp yıllarında, sizleri cephe cephe sürükleyen ve din kardeşlerinizin suçsuz yere ölmelerine sebep olanlar arasında Mustafa Kemal, Ali Fuat, Bekir Sami gibi zalimler de vardı. Elinize aldığınız bu fetva Allah’ın emridir, padişah fermanıdır. Sizler bu katil canavarları daha fazla yaşatmamakta mükellef ve görevlisiniz. Bunların vücutlarını külliyen ortadan kaldırmak Müslümanlık için farz olmuştur" satırlarını okudu.
 
"Kendi celladına aşık"
 
Kürsüye gelen AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, "O uyduruk bildirinin altında İskilipli Atıf Hoca’nın imzası yok. Bu olay çıktığında Vakit gazetesinde tekzip yayınlandı. Sayın Genç, kendi celladına âşık milletvekili olarak Dersim katliamına ses çıkaramayıp İstiklal mahkemelerine sahip çıkıyorsan bu utanç size yeter. İstiklal mahkemelerinizin düzeni bitti. Alimler için yaşasın cehennem. Sizin zulüm rejiminiz bitti" diye konuştu.
 
"Her piç olmayan insan"
 
Tekrar kürsüye gelen Genç, Meclis tutanaklarına göre şöyle konuştu:
 
"Tayyip Erdoğan diyor ki, 'Ben bütün milliyetleri ayak altına aldım.' Her onurlu adam, her p.. olmayan insan muhakkak bir milliyeti vardır. Milliyeti olan insan hiçbir zaman böyle laflar etmez. Bana göre, p.. olmayan herkesin milliyeti vardır. Milliyet, şerefim ve haysiyetimdir. Benim milliyetimi ezmeye çalışan ayakları, sahibinin, onun bir yerine s....m.
 
Benim milliyetimle kimsenin alay etme hakkı yoktur çünkü anası, babası belli olan herkesin de milliyeti vardır. Bu devletin milliyetçiliğini kimsenin bu kadar ezmeye hakkı yok. Sizin içinizde milliyeti olmayan insanlar mı var? Ya arkadaşlar bu kişi, ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Bunu en kısa zamanda genel başkanlıktan uzaklaştırın. Gerçekten, memleketi tam bir iç kavgaya sürüklüyor."
 
"Çukurdan daha aşağıda bir varlık"
 
AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel Genç'e tepkisini, "Böyle bir konuşmayı bu kürsüde yapan bir milletvekiliyle bu çatı altında aynı havayı solumaktan utanıyor, hicap duyuyoruz. Başbakanımıza söylemiş olduğun o lafı, o bir yerlere bir şey yapmayı aynısını, yüz mislini sana iade ediyorum. Bu arkadaşımızın çukurdan daha aşağıda bir varlık olarak kendisinin olur olmaz Genel Başkanımıza ithamlarda bulunmasını şiddetle kınıyorum" diyerek dile getirdi.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset