İyi Parti Trabzon'da kongre heyecanı

İyi Parti Trabzon il kongresi gerçekleştirildi.

İyi Parti Trabzon'da kongre heyecanı

Haber61 - Haber Servisi - İyi Parti Trabzon 1. Olağan Kongresi yoğun bir katılımla gerçekleşti.


İyi Parti Trabzon Kurucu İl Başkanı Hasan Saka’nın tek aday olarak girdiği kongreye İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Musavvat Dervişoğlu, Yavuz Aydın, Ali Sağır, Şükrü Kuleyin, Hüseyin Örs, çevre illerin il başkanları, İyi Parti Teşkilatları, Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, ASKF Başkanı Cahit Erdem, Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt, CHP Başkanvekili Recep Arslantürk katıldı. 

KORAY AYDIN GELMEDİ

Musavvat Dervişoğlu kongrenin divan Başkanı olurken başkan Yardımcısı Niyazi Ayar seçildi.Musavvat Dervişoğlu açılışta yaptığı konuşmada “Bugün Trabzon’dayım. Koray abi İzmir’de. Hepinize çok selamı var. Dün gece geldik. Kendimi bu toprakların evladı olarak sayıyorum. Hepinize şükranlarımızı arz ediyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından Olağan Kongreye Tek Liste katılan mevcut Başkan Hasan Saka yeniden Başkan oldu. Hasan Saka’nın 52 kişilik yönetim kurulu, 9 kişi yönetim kurulu ve 12 kişilik üst kurul delegesi şöyle;

YÖNETİM KURULU ASIL ÜYELER: Başkan : Hasan Saka, Erkan Akbulut, Yavuz Kahraman, Naci Kadakal, Zekeriya Akgül, Serkan Faiz, Metin Aktaş, Sanem Çebi Bay, Erdal Uzun, Ali Kaptan, Samet Salih Bekiroğlu, Serdal Çakıroğlu, Ümran Çelik, Fatih Değer, Melehat Çepki, Muhammet Al, Konca Karabacak, Hasan Basri Halis Çelik, Kahraman Altuntaş, Temel Aydoğdu, Ahmet Çakır, Reyhan Gayretli, Enes Kepenek, Osman Delioğlu, Mehmet Ufuk Akdeniz, Kaan Aydın Ataoğlu, Yücel Hasan Çebi, Tuba Karar, Ahmet Refik Nuhoğlu, Murat Kaynak, Ümügül Çalık, Cemal Reşit Hardal, Hasan Keleş, Kadriye Çoban, Serkan Kıyak, Aydın Kolomoç, Muhammet Erkan, Banu Yılmaz, Bülent Kaymaz, Uğur Kalfa, Sezgin Oğul, Tahsin Yayla, Metin Bulut, Tülin Taşkın, Aysen Aydın, Azmi Kuvvet, Nejdet Birinci, Muhittin Boz, Mustafa İşler, Beytullah Kudu, Seher Melek, Ali Atalar, Hülya Mukul, 

DİSİPLİN KURULU: BAŞKAN: Hüseyin Koloğlu, Rahmi Çavdar, Kemal Sofu, Mustafa Yerişan Yılmaz, Tülay Kurt, Fikret Özkan, Naci Ateş, Atilla Sivrikaya, Işık Karahaliloğlu, 

DİSİPLİN KURULU YEDEK: Kasım Keleş, Fatih Birinci, Hamza Yerlikaya, 

YÖNETİM KURULU YEDEK: Nuri Ertem, Gülay Çapkunoğlu, Serkan Kul, Ekrem Seymenoğlu, Fikrican Tütüncü, Kamer Kadakal, Müslüm Keleş, Filiz Yamuk, M. Hakan Üst, Aynur Bahadır, Pakize Sezen Yenenler, Mahmut Erdin, Ekrem Aytaç, Öncü Nezir, Mustafa Kodalak, Hamdi Civil, Kemal Reis, Mehmet Bayram, Şadiye Demirtaş, Osman Altun, Erdoğan Bayrak, Mustafa Pehlivan, Emine Murathan, Yasemin Babul, Hasan Özyurt, Benan Yener, Ekrem Aytaç, Nurhan Ulusoy, Özcan Uğur, Ömer Fazlı Erdem, Leyla Oğur, Şeref Zengin, Mehmet Nuri Okur, Abidin İslamoğlu, Şenol Yazıcı, Temel Yılmaz, 

ÜST KURUL DELEGESİ ASİL: Hasan Saka, Erkan Akbulut, Azmi Kuvvet, Mustafa Küçükibrahimoğlu, Abdülbaki Malkoçoğlu, Selim Alp, İbrahim Türk, Fuat Gözaçan, Muhammet Erkan, Duygu Keleş Aydın, Erdoğan Karahaliloğlu, Gündoğdu İskender

ÜST KURUL DELEGESİ YEDEK: Baha Kurt, Banu Yılmaz, Fatih Değer, Murat Keleş, Mehmet Salih Akgün, Seher Melek, Serkan Kul, Ekrem Seymenoğlu, Serkan Faiz, Yücel Hasan Çebi, Muhammet Al, Cemal Reşit Hardal

İyi Parti Trabzon'da kongre heyecanı

Katılımcıların konuşma yapmasının ardından  İl Başkanı Hasan Saka kongre öncesinde seslendi. Konuşmasına şehitlere rahmet dileyerek başlayan Hasan Saka, şöyle devam etti:

"Aziz topraklar bir gün bizden bir bedel isterse yemin ederim ilk şehit olmaya ben adayım. bu ülkede birilerinin çocuğu şehit düşecekse eğer 2 evladım var ey vatan al senin olsun. Ey mazlumlar, çaresizliğe mahkum edilen milyonlar. Ayağa kalkın yoksa zalim diz çökmeyecek. Çare istiyorsanız çareniz var Sonun düşünenler kahraman olmaz biliyorsunuz. Davamızın cesur yürekli, bu davanın başında itibaren bize ana olan abla olan yiğit bir genel başkanımız var. Çıkın yollara, sokak sokak, ev ev davamızı anlatın. Anlatın ki davamız baki kalsın. Hepimiz buraya bir amaç için geldik. Gözlerinizdeki ışığı, güneşi görüyorum. Kurtuluşa elvermiş yiğitler, tarih hepimizi, bu davayı bu partiyi altın harflerle yazacak. Ey mavi gözlü dev adam Mustafam, bize bıraktığın mirasa gözümüz gibi bakacağız. Söz veriyoruz. Bize bıraktığın Cumhuriyete özgürlüğe din ve vicdan hürriyetlerimize sahip çıkacağız. Söz veriyoruz çünkü bizler senin Mustafa Kemal’in askerleriyiz.

Ey kadınlarımız, sizin elinizin değmedi yerde ne dirlik olur nede sükunet. Bu ülkenin makus tarihi sizler yıkacaksınız. Erkek egemen toplumun duvarlarını sizinle birlikte yeksan edeceğiz. Sevgili gençler umutlarımız yarınlarımızın teminatı gözümüzün nur yavruları sizlerle yep yeni bir dünya kuracağız. Sizler sadece hayal kurun okuyun itiraz edin.

Biz kimsenin dinine diline ırkına mezhebine bakmadan liyakatın hukukun üstün bir adalet anlayışını hâkim anlayışı için geliyoruz. Sorunlarımızı birlikte çözecek demokrasiyi iliklerimize kadar yaşayacağız.  

Sevgili Trabzonspor’um, sana yapılan haksızlığı söylemeden geçersem kanım kurusun. Bizim ortak sevdamız yüreğimizde kor taşıyoruz ama biz kimsenin değil bizim hakkımızı istiyoruz. Hayallerimizi sevinçlerimizi yarınlarımızı geri istiyoruz. Milyonlarca Trabzon taraftarının ötekileştirilip haklarının çiğnenmesine bizim gönlümüz razı olmaz.

TÜRKİYE 1'DEN BÜYÜKTÜR

Mazlumun yanında olacağız onlarla birlikte yürüyeceğiz dedik. Türk milletine kefen biçen küresel efendiler, kurduğunuz düzene çomak sokmaya geldik. Kalan o son dişinizi kırmaya geldik. Cumhurbaşkanımız dünya 5 ten büyük diyor doğru ancak Cumhurbaşkanımızın unuttuğu bir şey var; Türkiye 1’den büyüktür. 

BEN YOK BİZ VARIZ

Huzurunuzdayız, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Toplumun ihtiyaçlarına çözümler sunan siyaseti bu memleketin şiarı edineceğiz. Siyasetimiz dikte eden değil dinleyen, değer veren çözüm üreten olacaktır. Şeyh Edebalinin dediği gibi insanı yaşat ki devlet yaşasın. Yarabbim ellerimizden tut. Bizleri aziz kıl, inanıyoruz ki dünya iyi olarak Trabzon Türkiye iyi olacak. Sizler sayesinde her şey iyi olacak. Bu uğurda çok çalışacağız mücadele edeceğiz birlikte el ele tutacağız et ve tırnak olacağız karşımızda kim olursa olsun korkmadan yılmadan birlikte mücadele edeceğiz. Bu dediklerimin dışında bir şeyi aklında geçiren varsa şimdi çıksın çünkü biz mübarek bir yola gidiyoruz. Bu kutlu davayı yükseltmek için canımızı dişimize takıyoruz. Hayatımda sonumu hiç düşünmedim. Sizlerden de böyle olmasını bekliyorum çünkü bize inanan milyonlar var. Sokaklarda önümüzü kesip ne olur diyenler, ağlaşıp bizden medet uman nenelerimiz var. Asla yılmayacağız, geriye düşmeyeceğiz. Ben inanıyorum, Allah’ın dediği gibi inanıyorsanız kazanacaksınız. Biz inanıyoruz o yüzden buradayız. 4-5 tane kongreye katıldım ve hep şunu gördüm, tüm samimi insanlar vatan sevdasıyla bu yola çıkmışlar. Ne olur heyecanınızı kaybetmeyin, birbirimizi ötekileştirmeyelim. Sakın 1 kişi demeyin, herkese ihtiyacımız var. Alevisi Sünnisi, zengini fakiri hep birlikte iktidara yürüyeceğiz. Biz iyilerin evine sizleri bekliyoruz. Vatan meselelerine en küçük halel getirmeyelim şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayalım Mustafa Kemal’in bize bıraktığı mirasa ihanet etmeyelim. Bu davada ben yok biz varız. Eyvallah öyle olacağız. Kongremizin önce Trabzonumuza sonra ülkemize sonra tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Ne mutlu Türküm diyene”

İyi Parti Trabzon'da kongre heyecanı

Genel Başkan Yardımcısı Musavvat Dervişoğlu Genel Başkan Meral Akşener’in ‘Kadınlar AKP’yi iktidar yaptılar, iyi parti kadınları iktidar yapacak’ sözünü hatırlatarak konuşma yaptı.

Dervişoğlu, şunları söyledi: “Bugün Trabzon’da umutlandım Karadenizin her yerine olduğu gibi heyecan dalgasının Trabzon’u da kuşattığına şahit oldum. İhtiyacın neden hasıl olduğunu düşünürseniz bu kadar kısa zamanda bu kadar büyük işi sizlerden başka kimsenin gerçekleştiremeceğini vicdanınızda tescil etmiş olursunuz. Bir önceki seçimde bir parti yüzde 50 oy alarak  iktidar oldu ve biz bu olup biteni doğru bulmadığımız için hak ve hukuk mücadelesi başlattık. Bu mücadele bir kartopu gibi büyüyerek bizi buraya taşıdı. Farklı partilerden insanlardır. Benim yaş kuşağım bir siyasi laboratuvar olarak kendisini hissettirir. Ben 1960'ta doğdum çocukluktan çıkıp serpildiğim dönemlerde bir muhtıra oldu, darbeyle hükümet değişti. Üniversite öğrencisiydim 1980 darbesi oldu. Darbeler ve ihtilaller kendisine uygun nesiller yetiştirmek için yapılır. Bu darbeler Belçika’da Hollanda’da Almanya’da yaşanış olsaydı bir insanın 20 yıllık ömrüne de bu darbelerle hükmedilmiş olsaydı o ülkelerde 250 metrede 1 tımarhane kurulurdu. Şimdi biz darbelerden etkilenmediğimizi milli manevi değerlerimizi hala savunmak adına iyiliğin temsilcisi olmak suretiyle iyi partiyi kuruyoruz. İyi partinin bu imbikten süzülmüş bir saf su gibi günümüze taşındığının delili olsun diye söylüyorum. Biz böyle arzuladık çünkü millet bunu arzuladı. Bu millet sağcı solcu diye alevi sünni diye ayrışmaktan bıkmıştı. Kadın erkek diye bölünmüş, zengin fakir diye ayrılmaktan muzdaripti. Millet iyi partililere emretti Sayın Meral Akşener de bu emre uyarak iyi partiyi kurdu.

ERDOĞAN BOZKURT İŞARETİ YAPINCA İYİ, BİZ YAPINCA MI KÖTÜYÜZ

Geçmişte laik anti laik diye bölündük şimdi de milli gayri milli diye bir senaryo getiriyorlar. Tayyip Erdoğan bey bundan o kadar etkilenmiş ki bir il kongresinde bozkurt işareti yapmış Devlet Bahçeliye soruyorum hani milliyetçilik sadece MHP de yapılırdı biz yapınca yanlış da Erdoğan yapınca bundan haz mı ediyorsun. Bana hak olarak görmediğini Tayyip Erdoğana hak görüyorsa bunu yaptığın için seni samimi bulmuyorum. Bunu söylediğimde kıyamet kopuyor. Uzun süre kendisinin hizmetinde bulundum.

CUKKA İTTİFAKI KURDUNUZ

Sen ittifak yapabilirsin buna saygı da duyarım ben senin en büyük siyasi rakibinle ağır hakaret ettiğin hasımlarınla dost olmanın ne olduğunu sorgulamadan sen beni türlü türlü ithamlarla sorgulayamazsın. Tayyip Erdoğan ile ne işin var diye sana sormazken ben sana feto ile pkk ile birlikte olun derseniz kurmuş olduğunu ittifakın ‘Cukka’ ittifakı olduğunu söylerim. Sen önüne gelene istediğin şeyi söylerken nezaket kurallarını aşıp kimlere hitap ettiğini düşündünmü. Ülkücüler devlet yönetmek istemeye çalışırken FETÖ'cü PKK'lı diyeceksin. Sen git nereye gitmek istiyorsan ittifakı korkaklar yapar bizim ittifakımız aziz Türk milletidir. Siz gidin Pensilvanyada FETÖ ile İmralı da Apo’yla ittifak yapın.

İYİ PARTİ AKP'YE DE İYİ GELDİ

Liman özelleşti, çimento fabrikası söküldü sonra diyorlar kentlerin kimliğini koruyacağız. Şimdi köyler boşaldı köyde yaşamayı bir yaşam biçimi olarak kabullenmeyi genç nesil arzulamıyor. Kentlerin anılarının korunması için bir proje başlattık. Genel başkanımız bir otobüs bulun Anadolu yollarına düşün dedi ve Anlat Hemşerim Dertleşelim otobüsü ortaya çıktı. 28 Şubat günü otobüs uğurlandı. Dün de Tayyip Erdoğan TV’de gördüm bir otobüsün önünde. Çalma çırpma yapıyorlar desem alışıklar. O çalmayacak da ben mi çalacağım. Projeyi kast ediyorum. Dünden beri sosyal medya bu konuda yıkılıyor. AKP iyi partinin projesini çaldı bu büyük hırsızlık diyorlar. Bu öyle değil. Biz demedik mi İYİ parti herkese iyi gelecek diye. İYİ parti AKP’ye iyi geldi. Cumhurbaşkanını partisi olsun ama Cumhurbaşkanı partinin genel başkanı olmasın diye biz çok söylemiştik. Bu ayrımı ben siyasetçi olarak yaptığıma göre hakimler de en az benim gibi yaparlar. Benim lafım Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanına değil AK Parti’nin genel başkanına söylüyorum bende bu memleketin bir garip kuluyum.

DİNİN GÜNCELLENMESİ DİYE BİRŞEY OLMAZ

Şimdi de kalkmış benim dinimin güncellenmesini ortaya atmışlar. Saçma bir şey. Siyasi kürsülerin fetva makamına dönüştürülmesini kabullenemiyorum. Diyanet işlerinin bu konuda sessizliğini de yadırgıyorum. Rahmetli Erbakan bunlar için diyor ki milli görüş gömleğini çıkardıktan sonra kafalarına Amerikan çuvalı geçiren seçilmiş hainler diyor. Türk milliyetçiliğinin kapsamını daraltmak gibi farklı senaryoları hayata geçirmek istiyorlar. Rahmetli Necmetin Erbakan hocanın bunlarla ilgili bir sözü vardı. Arşivimi karıştırdım buldum ve size dinletmek istiyorum." musavvat Dervişoğlu bu sözlerinin ardından Necmettin Erbakan'ın bir konuşmasını katılımcılara dinletti. 
 

İyi Parti Trabzon'da kongre heyecanı

İyi Parti Trabzon'da kongre heyecanı

İyi Parti Trabzon'da kongre heyecanı
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset