İYİ Parti Ortahisar'dan erken seçim açıklaması

İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı, 24 Haziran erken seçimleri nedeniyle basın bildirisi yayınladı.

İYİ Parti Ortahisar'dan erken seçim açıklaması
İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Duygu Keleş Aydın tarafından yapılan yazılı açıklamada, seçim tarihinin erkene alınma gerekçesinin MHP lider Devlet Bahçeli'nin teklifi olarak gösterildiği ancak Bahçeli'nin aldığı talimat üzerine bu hamlede bulunduğunu öne sürdü. 


"Daha düne kadar 'Erken seçim vatana ihanettir’' açıklaması yapan iktidarın ve dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu talebi yerinde görmüş ve uyum yasaları TBMM’de görüşülmeden, seçim ve seçim güvenliği için gerekli düzenlemeler/ tedbirler alınmadan 24 Haziran 2018 tarihinin belirlenerek ilan edilmiş olması,erken seçimin, danışıklı baskın seçim olduğunun en büyük kanıtıdır" şeklinde belirten Duygu Keleş Aydın şunlara değindi:  

"Hepimiz biliyoruz ki,seçim bir toplumda yönetilenlerin,yönetenlerini belirlemesi için sonuçlanan usuller,hukuki ve maddi işlemler bütünüdür.Tarihsel gelişim içerisinde Seçimler,kralların egemenliklerine son vermek ve aristokrasiden kurtulmak amacı ile ortaya çıkmıştır. Ancak alınan erken ve baskın seçim kararları, seçim mekanizmasını amacından, usul ve yasal bağlarından kopartmakta,en önemlisi de tek adam rejimini muhafaza edebilmek adına kötüniyetle kullanılmaktadır. Demokratik ve meşru iktidarlar, halkın tercihlerine göre kurulmalıdır. Meşru iktarların kaynağı,halkın rızası ve onayıdır. Demokrasinin egemen olduğu toplumlarda bu rıza ve onay,yönetilenler tarafından belli aralıklarla yapılan seçimler ile ortaya koyulabilir. Biz İYİ Partililer, iktidarı gaspetmeye ve onu zorla ele geçirmeye çalışalara boyun eğmeyeceğiz. Zorbalıkla kurulmuş bir iktidar, halkın onay ve rızasından yoksun bir iktidardır."

İYİ Parti'nin genel seçimlere katılamadığına yönelik bazı medya organlarında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Aydın, "Siyasi Partiler Kanunu’nun 37. Maddesi gereğince siyasi partilerin seçimlere katılabilmesi için, illerin en az yarısında oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması gerekmektedir. İYİ Parti, seçimlere katılmak için 10 Aralık 2017 tarihinde de 1. Büyük kurultayını yapmış olup, ülke genelinde teşkilatlanmasını tamamlayarak kanunun öngördüğü 6 aylık bekleme süresinin ardından Haziran ayı itibari ile yapılacak bütün seçimlere katılma hakkını elde etmiş durumdadır. Seçimlere katılmayla ilgili tartışılan bu kural sadece yerel seçimler ve Milletvekili seçimleri için geçerlidir. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için mevzuatta öngörülen şekilde ve zaten daha önce de açıklandığı üzere Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener 100 bin imza ile aday gösterilecektir. Hiçbir güç İYİ Parti'nin seçimlere girmesini engelleyemekecektir." diye aktardı. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset