İran Türkiye'den yardım istedi

 Suriyeli silahlı muhaliflerin rehin tutukları İranlıları infaz edecekleri tehdidi üzerine Tahran yönetimi kaçırılan 48 vatandaşının serbest bırakılması için Ankara'dan yardım istedi  İran'ın resmi haber ajansı İRNA, Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi'nin

İran Türkiye'den yardım istedi

 

Suriyeli silahlı muhaliflerin rehin tutukları İranlıları infaz edecekleri tehdidi üzerine Tahran yönetimi kaçırılan 48 vatandaşının serbest bırakılması için Ankara'dan yardım istedi
  
İran'ın resmi haber ajansı İRNA, Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi'nin bugün kaçırılan İranlıların durumuyla ilgili Türk meslektaşı Ahmet Davutoğlu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu.
 
CİDDİ ÇABA GÖSTERİLSİN
 
Salihi'nin, uzun süren bu görüşmede, kaçırılan İran vatandaşlarının özgür bırakılması için Ankara'dan “ciddi çaba" göstermesini istediği kaydedildi.
 
Yapılan görüşmede, Bakan Davutoğlu, konuyla ilgili Türkiye'nin çabalarının devam edeceğini ifade ettiği belirtildi.
 
KATAR BAŞBAKANINI DA ARAYARAK YARDIM İSTEMİŞLER
 
İranlı bakanın ayrıca Katar Başbakanını da telefonla arayarak yardım istediği aktarıldı.
 
Suriyeli silahlı muhalifler Ağustos ayından beri rehin tutukları 48 İranlıdan yeni görüntüler yayınlayarak, taleplerinin kabul edilmemesi durumunda, rehineleri infaz edecekleri tehdidinde bulunmuştu.
 
Alı konulan vatandaşlarının Suriye'deki kutsal mekânları ziyaret için bu ülkede bulunduğunu savunan Tahran yönetimi, kaçırma olayının ardından da Ankara'dan rehinelerin kurtarılmasını için yardım etmesini istemişti.
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler