İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Muş'ta

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramı'nın ilk gününe Muş'ta girdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Muş'ta

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramı'nın ilk gününe Muş'ta girdi. Bayram namazını Lale Camii'nde kılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaştı. 

Muş'ta bayram namazı çıkışında yaptığı açıklamada, ABD Ankara Büyükelçisi'nin kayyum atamalarına ilişkin değerlendirmesini eleştirdi. Halkın kaynaklarının, halka aktarılacağını bildiren Soylu, "Bizi üzen dün bir büyükelçinin yaptığı açıklamadır. Türkiye'nin içişlerine müdahale olarak bunu kabul ederiz ve bu değerlendirmeyi de asla kabul edilemez buluruz" dedi. Belediyelere kayyum atanmasına ilişkin bir değerlendirmede bulunan Bakan Soylu, şunları söyledi:

"Özellikle bu görevlendirmeler hem teröre yönelik terörle bağı, terör örgütlerine olan desteği hem adli hem de idari soruşturmalarla sabit olan ve bu konuda artık milletin bu oyunu, demokrasinin millet adına uygulanması lazım gelen bir uygulamadır. Bu konuda inanıyorum ki görevlendirilen arkadaşlarımız kaymakamlarımız, oradaki yetkililer her birisi çok başarılı bir şekilde yönetim ortaya koyacaktır. Bu sabah geldiğimizde onlarla yaptığımız müzakerelerde belediyelerin eksiklikleri, aksaklıkları, onlara neler yapılması lazım geldiği ve dün dahi arkadaşlarımız belediyelerde bayram hazırlıklarını gerçekleştirdiler. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Hizmetler en üst seviyede görülecektir. Halkın kaynakları milletimize, halka aktarılacaktır." 

BÜYÜKELÇİNİN AÇIKLAMASI TAHRİK UNSURU İÇERİYOR

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği tarafından kayyum atamaları ile ilgili yapılan açıklamayı da değerlendiren Bakan Soylu şunları söyledi: 

"Bizi üzen dün bir büyükelçinin yaptığı açıklamadır. Türkiye’nin içişlerine müdahale olarak bunu kabul ederiz ve bu değerlendirmeyi de asla kabul edilemez buluruz. Bir yandan terörle olan bağı ve ilişkisi adli ve idari makamlarca ve soruşturmalarla tespit edilen ve bu konuda anayasamızın kanunlara uygun bir şekilde gerçekleştirilen bu sürecin sonunda eğer terörle mücadele konusunda kararlılık ortaya koyuluyorsa ve bu kararlılık bütün dünyaya özellikle müttefiklerimizle birlikte her türlü teröre karşı mücadele ediyorsak, bu sorumluluktan uz açıklamalar teröre cesaret verir. Buna hiç kimsenin hakkı yoktur. Özellikle dost olarak, müttefik olarak nitelendirdiğimiz ülkelerin elçileri bu konuda bir değerlendirme yapma hakkına sahip değillerdir. Türkiye’yi bu tip bir süreçle tanımlandırmak ülkemize de milletimize de büyük bir haksızlıktır. Tahrik unsuru içeren bir açıklamadır." 



SEÇİLMİŞLİK HERKESE İSTEDİĞİNİ YAPMA ÖZGÜRLÜĞÜ VERMEZ

"Verilen oy demokrasi ve hukuk yönetim kuralları içerisinde işlevselliğini ortaya koyuyorsa bir karşılığı söz konusudur" diyen Süleyman Soylu şöyle devam etti: "Seçilmişlik hukukun ve demokrasinin gaspı anlamına gelmez. Tam tersine hukuku ve demokrasiyi tam anlamıyla muhafaza etmek anlamına gelir. Bunu yapmıyorsanız hukuk, mahkemeler devreye girer. Seçilmişlik herkese istediğini yapma özgürlüğünü vermez. Ehliyetin kuralları bellidir hizmet. Ehliyetin kuralları bellidir kaynağı yerinde kullanmak. Ehliyetin kuralları bellidir hukukun kuralları içerisinde bir değerlendirme yapmak. Bu ehliyeti farklı bir şekilde değerlendirenlere müdahale yine hukukun içerisinde olur. Buradan kahraman güvenlik görevlilerimizin evlatlarımızın bayramlarını tebrik ediyorum Biz rahat ve huzur içerisinde dururken onlar büyük bir mücadele ortaya koyuyorlar. Allah yardımcıları olsun. Bu konuda gerekli bütün çalışmalar ve yapılması gerekenlerin tamamı titizlik ve dikkatle gerçekleştiriliyor. Bu coğrafyanın barışı aslında hem dünyanın hem de insanlığın huzuru anlamına gelir. Bu bayramda Türkiye’nin okumasını milletimizin okumasını yanlış yapanlar bir durup düşünseler yanlış tercümeler yapmasınlar."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset