HDP’ye sert cevap !

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, terör örgütüne yönelik operasyonlarla ilgili hükümeti suçlayan HDP'lilere cevap vererek, teröristlerin masum gibi gösterildiğini söyledi. 2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinin devam ettiği TBMM Genel Kurulu'nda, özellik

HDP’ye sert cevap !

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, terör örgütüne yönelik operasyonlarla ilgili hükümeti suçlayan HDP'lilere cevap vererek, teröristlerin masum gibi gösterildiğini söyledi.

2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinin devam ettiği TBMM Genel Kurulu'nda, özellikle HDP grubu tarafından terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarla ilgili gelen eleştirilere cevap veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Ülkemizin bazı yerleşim yerlerinde teröristlerce kamu düzeninin, kamu güvenliğinin, vatandaşların yaşam hakkının ihlal edilmesi nedeniyle teröristlere karşı yürütülen bir operasyon var" dedi.

HDP'lilerin, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bir evin bodrumunda bulunan sivillere güvenlik görevlileri tarafından ateş açıldığını iddia etmesi üzerine Bakan Bozdağ, "Sur'da bahsedilen yerde, o binaların içerisinde siviller varsa iddia edildiği gibi, çağrı yapılıyor. Çıksınlar oradan, gelsinler bu tarafa deniyor. Çıksınlar gelsinler ama o binaların içerisinde eli kanlı PKK'nın teröristleri var. Şimdi sizin onlara demeniz gerekir ki, "çıkın oradan." Sivilse onlar, gelsin bu tarafa ama bir yandan silah atıyorlar, bir yandan bomba atıyorlar, bir yandan roket atıyorlar. Şimdi nasıl izah edeceğiz bunu? Orada direnen sivil insanlar mı? O zaman, oturdular orada, bekliyorlar Gandhi gibi. Oradan da devlet bunların üzerine kurşun mu yağdırıyor, böyle bir şey mi var? Hayır, öyle değil. Teröristler askere, polise kurşun yağdırıyor, onlar da ona karşılık veriyor" diye konuştu.

"TERÖRİSTLERİ BURADA MASUM GİBİ GÖSTERMEK GERÇEĞİ ORTADAN KALDIRMAZ"

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in Mehmet Tunç'un hayatını kaybetmesi ile ilgili söylemlerine tepki gösteren Bakan Bozdağ, "Mehmet Tunç, bana gelen bilgiye göre şu anda KCK terör örgütünün sözde kaymakamlarından birisi ve bir teröristtir ve o çatışmalar sırasında hayatını kaybedenlerden bir tanesidir. Teröristleri burada masum gibi göstermek gerçeği ortadan kaldırmaz. Terörle mücadele, teröristle mücadele devam edecek. Burada söylenmesi gereken, o kana sebep olanlara "artık durun" demeniz lazım, "silahları bırakın, oralardan çıkın, gidin, milletin hayatını zehir etmeyin" demeniz lazım ama onlara demiyorsunuz. Sur'da o işi yapanlara demiyorsunuz, eş başkan ve diğer bazı vekiller gidip orada teröristleri korumak için, kollamak için eylem yapıyorlar. Doğru olan, onların hayatını kurtarmak istiyorsanız "silahınızı bırakın, buraları terk edin" demeniz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler