HDP'ye kapatma davası: 451 isim için siyasi yasak isteniyor

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP'ye kapatma davasının iddianamesinde 451 HDP'li hakkında siyasi yasak talep edildiğini açıkladı. Şahin, partinin banka hesabına tedbir konulmasının istendiğini de söyledi.

HDP'ye kapatma davası: 451 isim için siyasi yasak isteniyor

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Antalya'da düzenlenen "Sınıraşan Örgütlü Suçlarla Mücadele" konulu konferansa katıldı.

Konferans sonunda açıklamalarda bulunan Şahin, HDP iddianamesinin hazırlandığını ve Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) sunduklarını belirtti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, bundan sonraki 15 günlük inceleme sürecinin AYM’nin yetkisinde olduğunu söyledi.

''İDDİANAMEDE 451 HDP'Lİ İÇİN SİYASİ YASAK İSTENİYOR''

Şahin, “Tüm delilleri, kararları dosyaları ve HDP yetkililerinin konuşmalarını dosyada delil olarak sunduk. İddianame 843 sayfa. 451 kişi için yasak isteniyor 69 kişi de odak noktası olduğu için iddianamede yer alıyor. Hepsinin terör örgütü lehinde konuşmaları ve beyanları var” dedi.

PARTİNİN BANKA HESABINA TEDBİR KONULMASI DA İSTENDİ

Şahin, iddianamede partinin banka hesabına tedbir konulmasının istendiğini de söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler