HDP'ye geceyarısı terör operasyonu!

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ gözaltına alındı.

HDP'ye geceyarısı terör operasyonu!

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ gözaltına alındı. HDP'li milletvekillerinden Nursel Aydın, Sırrı Süreyya Önder, Selma Irmak, Ziya Pir, Mehmet Ali Aslan, Ferhat Encü ve Leyla Birlik de gözaltına alındı. HDP'nin bildirdiğine göre, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan da gözaltına alındı.

Polis ayrıca, HDP Genel Merkezi'ne de baskın düzenledi.
 

Yüksekdağ'ın Ankara'daki evine saat 01.00'de polislerce baskın düzenlendi. Yüksekdağ'ın danışmanı Sıtkı Güngör, polislerin kapıyı kırarak içeri girdikten sonra Yüksekdağ'ı gözaltına aldığını söyledi.

Güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği terör operasyonu kapsamında HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ'ın Ankara'daki evinde ve Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'daki evinde arama yapıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü terör soruşturması çerçevesinde, daha önce çağrılmasına rağmen ifadeye gitmediği gerekçesiyle Ankara'daki evinde gözaltına alındı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında Diyarbakır'daki evinde gözaltına alındı. 

Demirtaş saat 01:30'da attığı tweet'de evinin kapısında polislerin olduğunu ve zorla gözaltına alma kararının bulunduğunu yazdı.

Selahattin Demirtaş bu mesajı attıktan kısa süre sonra polisler tarafından gözaltına alındı ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Öte yandan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in Ankara'da gözaltına alındığı belirtildi.

İfade vermeye gitmeyen HDP'lilere operasyon kapsamında, HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, partisinin genel merkezinde gözaltına alındı.

Baluken, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın gözaltına alındığına ilişkin haberlerin ardından parti genel merkezine geldi.

Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen ve diğer partililerle görüşme yaptığı sırada Baluken, genel merkeze gelen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince burada gözaltına alındı.

Baluken'in parti genel merkezi binasından çıkartıldığı sırada bir grup partili polise tepki gösterdi.

İdris Baluken, daha sonra işlemleri için Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

İFADE VERMEYE GİTMEMİŞLERDİ

HDP'liler hakkındaki gözaltı kararlarının, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için alındığı bildirildi.

YÜKSEKDAĞ'IN CEZASI ONANMIŞTI

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın 'terör örgütü propagandası yapmak suçundan çarptırıldığı 10 ay hapis cezasını Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi onamıştı. Suç terör kapsamında olduğu için Yüksekdağ'ın 7.5 ay hapis yatması gündeme gelmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset